Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sanat Nuri Bilge Ceylan, kış uykusu, film, izle, kış uykusu cannes, altın palmiye, fazıl say, quentin tarantino

        HT GAZETE

        CANNES Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Nuri Bilge Ceylan’ın filmi “Kış Uykusu” Fransa’da gösterime girdi. Fransız Liberation Gazetesi’ne konuşan Ceylan, Altın Palmiye’nin bir sonraki filminin sürecini hızlandırdığını söyledi ve “Cannes’da Quentin Tarantino ‘Kulübe hoş geldin’ demişti. Ona da Cannes’da ilk ödülünü aldığında aynı şey söylenmiş” dedi.

        ‘İSTANBUL’U SEVİYOR’

        Ceylan’a piyanist Fazıl Say’ın “Nüfusunun bir kısmı Suudiler, diğerinin ise İtalyanlar gibi yaşadığı bir ülkede uzlaşmacı olmak zor” sözlerine katılıp katılmadığı soruldu. “Türkiye’de farklı kesimlerin bir arada yaşamasından memnunum” diyen Ceylan, şöyle devam etti: “Türkiye karmaşık bir ülke. Farklı yaşama biçimine sahip. Bu benim çok sevdiğim bir karışım yaratıyor. Bu sahip olduğumuz bir zenginlik. Herkesin tekdüze yaşam sürdüğü bir ülkede yaşamazdım. İstanbul’da insanların birbirine benzediği mahalleleri sevmiyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ