Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Eski eşiniz veya sevgiliniz için mahkemede tanıklık yapar mıydınız?

        Oyuncu Burçin Terzioğlu, boşandığı eşi Murat Yıldırım’ın yargılandığı uyuşturucu davasında tanıklık yapmak için çağrıldı. Mahkeme başkanı, Terzioğlu’na “Murat Yıldırım eski eşiniz olduğu için tanıklık yapmak zorunda değilsiniz. İsterseniz ifade verirsiniz, isterseniz ‘İstemiyorum’ deyip çekip gidebilirsiniz” dedi. “İstemiyorum” diyen Terzioğlu, sanık sandalyesinde oturan eski eşine hiç bakmadan salondan ayrıldı.

        Aynı duruşmada Özge Özpirinççi ise 5 yıllık beraberliğin ardından ayrıldığı eski sevgilisi Engin Altan Düzyatan için tanıklık yaparak, “Bildiğim kadarıyla uyuşturucu kullanmıyordu” şeklinde ifade verdi. Haberlerin bu şekilde yansımasının ardından Terzioğlu ve Yıldırım, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, “Evliliğimizi bitirmiş olsak da bizim birbirimize olan desteğimiz ve dostluğumuz her zaman bakidir. Hukuki bir süreç devam ederken açıklama yapmak doğru olmayacağından; yapacağınız haberlerde bizlerin kişilik haklarına özen göstermenizi ve hakkımızda yanlış yönlendirmeler yapmamanızı rica ediyoruz” dedi. Kimi Terzioğlu’na hak verdi, kimi de, ayrılsalar da mahkemede bildiklerini söylemesi gerektiğini öne sürdü. “Eski eşiniz veya sevgiliniz için tanıklık yapar mıydnız?” sorusunu ünlülere sorduk.

        KAYA ÇİLİNGİROĞLU:

        ESKİ eşimin lehine bir etkisi olacaksa, yardımım olacaksa şahitlik yapardım. Ancak aleyhine bir durumsöz konusu ise şahitlik yapmazdım.

        GÖNÜL YAZAR:

        "Bütün eşlerime şahitlik yaparım"

        Benim eski eşim davet veriyor ve beni de davet etti. Her zaman davet eder ve giderim. Yolda karşılaşsak sarılırız birbirimize. Benim bütün ayrılıklarım böyle. Tabii ki olumlu anlamda şahitlik yapardım.

        OYA AYDOĞAN:

        ‘Geçmişe hürmeten yaparım’

        Kesinlikle giderim. Beraber geçirdiğimiz yılların saygısına hürmeten eski eşimin yanında olurum ve tanıklığını yaparım.

        TUĞBA ÖZAY:

        ‘Hayati konu, yanında olurdum’

        Şahitlik yapardım. Ne olursa olsun hayatımın bir bölümünü geçirdiğim bir insansa. Ciddi bir konu olmasa neyse ama insan hayatını ilgilendiren bir konuda lafımın arkasında durur ve şahitlik yapardım. Bu hayati bir konu. Daha basit bir konuda ayrıldıktan sonra bütün yollar ayrılır ama bu farklı bir konu. Eski eşimin yanında olurdum.

        LALE MANÇO:

        ‘Faydası olacaksa yapardım’

        Ben böyle bir durumla karşılaşsam, duruma bakardım. Eski eşim adına olumlu bir etkisi olacaksa, faydası olacaksa şahitlik yapardım.

        ÜMİT ERDİM:

        ‘Her davada tanıklık ederim’

        Eski sevgili yeni sevgili diye bakmıyorum burada olaya. Benim için doğru, bildiğini her yerde söylemektir. Ben kişilere göre değil adalete yardımcı olacaksam her davada tanıklık ederim.

        ŞEBNEM ÖZİNAL:

        ‘Ben şahitlik yapardım’

        Ben yapardım. Çocuğum var ve çocuğumun babası var ortada. Anlaşmalı bir ayrılıksa ama tabii. Onların arasında ne geçti bilemiyorum ancak ben olsaydım eski eşim için şahitlik yardım.

        SEMİHA YANKI:

        ‘Kavga-kıyamet ayrılmışsam yapmazdım’

        Nasıl boşandığıma bağlı. Kavgakıyamet ayrılmışsam, aldatılmışsam gitmezdim, yapmazdım. Ama aşk bitmiş ve anlaşarak ayrılmışsam şahitlik yapardım. Tabii karışık bir durum ama konuyla ilgili bir şey biliyorsam şahitlik yapardım.

        İLKNUR SOYDAŞ:

        ‘Bazen insan adını duymak istemez'

        Onların arasındaki meseleyi ve ayrılma sürecini bilmiyorum. Bazen insan ayrıldığı kişi ile aynı ortamda olmayı bırakın adını bile duymak istemez. Benim bildiğim bir konu varsa konuşurdum ama yalan söylemezdim. Doğruları söylerdim. Doğrular onu üzecekse bilemiyorum. Bir insanın hayatını kurtaracaksa konuşurdum.

        YAVUZ SEÇKİN:

        ‘Şahitlik etmezdim’

        Yok yapmazdım. Eskiyi eskide bırakır, maziyi üstelemezdim. İnsanın şimdiki hayatını da etkiler bu durum. Onun için hiçbir şekilde şahitlik etmezdim. Çocuklarımzla ilgili bir konu olsa neyse ama eskiyle ilgilenmezdim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ