Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Rana isminin anlamı nedir? Rana ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Rana isminin analizi
        1

        İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Merak edilen ve araştırılan isimlerden biri de Rana ismidir. Son yıllarda popülerleşen isimlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Rana isminin anlamı, Rana ne demek, Rana Kuran’da geçiyor mu, Rana isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Rana İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayıcı unsur sahip oldukları anlamlarıdır. İsimler anlamlarıyla var olurlar. Bu sebeple de anne ve baba adayları yeni doğacak çocuklarına özel ve anlamlı bir isim seçmek ister. Bunun için çeşitli kaynaklardan, yakın çevreden ya da arama motorundan yardım alırlar. Günümüzde isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Birkaç saniye içerisinde merak ettiğiniz ismin anlamını bulabilirsiniz. Tercih edilen isimler modern ve pek duyulmamış özelliktedir. Ancak geleneksel isimleri terk etmeyen bir kesim de bulunmaktadır. En beğenilen kız isimlerinden biri de Rana ismidir. Rana ismi anne ve baba adayları tarafından değerlendirilen bir isimdir. İsmin birden fazla anlamı bulunmaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Rana isminin anlamları şunlardır:

        • İçi içine sığmayan, coşkulu.
        • Gezginci ozan
        • Güzel, hoş latif, parlak. Çok iyi, çok ala.
        • Güzel, göze hoş görünen.

        Rana Ne Demek?

        İsimler bilinen ve bilinmeyen anlamlara sahip olduğundan dolayı bazen bir ismin anlamını bilemeyebiliriz. Bunun için de ismin anlamı hakkında bilgi edinmek isteriz. Genellikle arama motorundan yararlanırız. Ebeveynler anlamını bilmedikleri isimleri araştırdıktan sonra çocukları için uygun olup olmadığına karar verir. Güzel anlamlar taşıyan isimler tercih edilmek istenir. Kötü anlama sahip olan isimler elenir. Bu süreci ebeveynler titizlikle yönetmektedir. Rana ismi de kız çocukları için tercih edilen ve en beğenilen isimlerden biridir. Rana ismi; içi içine sığmayan, coşkulu, gezginci ozan, güzel, hoş latif, parlak, çok iyi, çok ala, göze hoş görünen anlamlarına gelmektedir.

        2

        Rana Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynlerin isim konusunda farklı kriterleri bulunmaktadır. Bazı ebeveynler kulağa hoş gelen, kolay söylenen isimleri araştırırken bazıları da köken üzerinde durmaktadır. Ancak en önemli detay ismin anlamıdır. Daha önce duymadığımız bir isim pek çok güzel anlam taşıyabilmektedir. Ebeveynlerden bazıları belirledikleri kriter ismin Kuran’da yer almasıdır. Öyle ki isim Kuran’da yer almıyorsa seçmek istemeyebilirler. Kuran’da bulunmayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de vardır. İsmin anlamı tam bu noktada belirleyicidir. Rana ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını araştırmaktadır. Rana ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Rana ismini koymak caizdir.

        Rana İsminin Analizi Nedir?

        Günümüzde popülerleşen konulardan birini de isim analizleri oluşturmaktadır. İsim analizleri sayesinde sahip olduğunuz ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Bu sebeple de bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yararlanmaktadır. Bir nevi karakter tahlili olduğunu söyleyebiliriz. Rana ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Olayları en ince ayrıntısına kadar araştırır ve düşünür. İç dünyasındaki duygu yoğunluğunu dışarıya da yansıtır. Liderlik özellikleri bulunur; doğal bir liderdir. Sorumluluktan kaçınmaz; çalışkandır. Kendine has bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özgüveni yüksektir. Okuma ve yazmayı oldukça sever.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ