Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rus savaş gemileri üsleri terk etti! | Güncel Haberler

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, Esad rejiminin Duma'da kimyasal silah kullandığı iddiasının ardından Rusya'yı hedef alan açıklaması "Hazırlan Rusya,çünkü onlar geliyor ve yeniolacaklar ve akıllı. İnsanlarını öldüren ve bundan zevk alan 'gazla öldüren hayvan' ile ortakolmamamız gerekir" açıklamasının ardından, karşılıklı açıklamaların geldiği duruma tüm dünyayı tedirgin eden savaş rüzgarları eşlik etti.

        Image Satellite Internacional, Facebook'ta Rus savaş gemilerinin Tartus limanından ayrıldığının görüldüğü uydu görüntülerini yayınladı.

        Reuters'ın haberine göre, bir Rus milletvekili savaş gemilerinin Tartus'taki deniz üssünden ayrıldığını doğruladı, Rus vekil gemilerin kendi güvenliği için üsten ayrıldığını belirtti.

        Açıklamada, üste olmayan gemilerin olası saldırılar için denize konuşlandırılmış olabileceği ve üste yalnızca bir Kilo sınıfı denizaltının kaldığı aktarıldı.

        REKLAM

        11 Nisan tarihli görüntülerden birinde de limanda 7 gemi, Graçonok tipi 2 sabotaj engelleyici sürat gemisi, 2 dizel denizaltı olduğu, ancak bunlardan yalnızca bir denizaltının kaldığı anlaşılıyor.

        Ancak buna karşılıkABD donanmasının Akdeniz'e sevk ettiği USS Harry Truman uçak gemisi ve diğer savaş gemileri, Virginia'daki Norfolk deniz üssünden ayrıldı. Uçak Gemisi ve beraberindeki 7 savaş gemisi Akdeniz'e sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ