Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık ‘Veremin düşmanı ultraviyole ışınları’, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, verem hastalığı, mumya, verem belirtileri

        HT GAZETE

        ‘Veremle Savaş Haftası’nda halk arasında ince hastalık olarak da bilinen verem hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, veremin, Mısır piramitlerindeki mumyalarda bile görüldüğünü söyledi.

        Her yıl 9 milyon kişinin tüberküloza yakalandığını belirten Güllüçayır, günümüzde Türkiye gibi gelişmekte olan modern ülkelerde de verem sorunuyla mücadele edildiğine değinerek, “Alkol kullananlar ve madde bağımlıları, ortak enjektör kullanımı, hijyenik olmayan yerlerde bulunmaları gibi sebeplerden dolayı vereme daha çok yakalanıyorlar. Devam eden öksürük varsa doktora görünün. ‘Sigaradan’ demeyin. Balgam çıkarma, ateş, gece terlemeleri, göğüs ağrıları, iştahsızlık, zayıflama, halsizlik, yorgunluk, kan tükürme veremin belirtilerindendir. eve kapanıp kalmayın, bol bol güneş ışığı alın. Veremin en büyük düşmanı ultraviyole ışınlarıdır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ