Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Minik Poyraz için hastane bulundu, mavi ışık hastalığı, Servet Ergün, Zeliha ergün, poyraz ergün, Soner ÖZCAN, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

        Soner ÖZCAN / HT GAZETE

        Babasının, hastanelerde yer bulamayınca eve götürüp sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla ışın tedavisi uygulamaya çalıştığı ‘mavi ışık’ hastası 3 aylık Poyraz bebek, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı.

        Antalya’da hastanelerde yer olmadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde ışın tedavisi uygulamaya çalıştığı ‘mavi ışık’ hastası 3 aylık Poyraz bebek, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastaneye özel aracıyla gelen ve oğlunu çocuk cerrahi servisine teslim eden baba Servet Ergün, “Bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Haberin yayınlanmasının ardından Türkiye’nin her yerinden yardım için arayanlar oldu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden de arayıp Poyraz’ı hastaneye getirmemi istediler. Şimdi gerekli tedavisi yapılacak” dedi. Sanayide yaptırdığı fototerapi cihazının ne kadar sağlıklı olduğunu bilmediğini söyleyen Servet Ergün, “Elbette oğlumun hastanede tedavi görmesi daha iyi” şeklinde konuştu.

        ‘TEK ÇARESİ NAKİL’

        Poyraz bebeğin durumuyla ilgili açıklama yapan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İshak Abdurrahman Işık ise, “Mavi ışık, nadir görülen bir hastalık. Tek tedavisi karaciğer nakli. Biz nakle kadar, hastanın değerlerini fototerapi ile normal bir seviyede tutmaya çalışacağız. Belirli aralıklarla 12-15 saat yoğun fototerapi alması gerekecek. Nakil olabilecek yaşa geldikten sonra, istenilen kiloya ulaşılır ve donör de bulunursa Poyraz bebek sağlığına kavuşacak” dedi.

        ‘ZARARI OLMAMIŞ’

        Dr. Işık, baba Servet Ergün’ün sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla oğlunu evde tedavi etmeye çalışmasıyla ilgili olarak, “Bir zararı olmamış gibi. Eğer ışık dalga boyu doğru ayarlanmışsa faydası bile olmuştur. Bu sağlanamadıysa en fazla yalancı tedavi sürecinden bahsedilebilir. Poyraz bebeğin şu anki genel durumu gayet iyi ve aktif. Sadece hafif bir akciğer enfeksiyonu var. Onu da tedavi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ