Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Diyet Diyetisyen Güneş Aksüs, soğuk havada gelen tatlı krizini bastırmak için önerilerde bulundu

        Diyetisyen Güneş AKSÜS / HT MAGAZİN

        Biz diyetisyenler yol gösteririz, motive ederiz, destek oluruz ve ‘hadi’ deriz... Böyle olması bizim hiç sıkıntı yaşamadığımız anlamına gelmiyor. Tam kış havası sürüyor bu yıl... Geçen sene şubat ayı böyle değildi. Kar yağıyor ve hava buz gibi. Bu kadar soğuk olunca canımız ne istiyor? Tatlıııı...

        Sütün içine biraz salep demiştim geçenlerde. tam tahıllı yapılan kurabiyeler, o da tamam. Yedikçe yiyesi geliyor insanın. Kadish yardıma koştu ve bugün tam buğday ve badem ezmesinden yaptığı kurabiyeleri getirdi bize. Diyetaktif’te bir şenlik tabii. Hemen kahveler yapıldı. Kar seyret, kurabiye ye daha ne olsun! Hava soğuk, spor azaldı, tatlılar çoğaldı. Bir kurabiye bir kek derken bir de bakmışız ki kilo almışız.

        Normalde böyle yazmam, biliyorsunuz. Yiyin derim. Ama derdim yürüyüş! Eşim Seren dedi ki: “Hadi sıkı giyin bugün yürüyelim.” Kat kat giyinip çıktık yollara. Ortaköy’e doğru arada bir kayarak da olsa yürüdük. ‘Oh be’ dedim gerçekten de bu yürüyüşü yapmak inanılmaz iyi geliyor insana! Hem kafanıza hem vücudunuza, metabolizmaya kesinlikle attığınız her adımın faydası var. Eve geldiğimde ne mi yedim, tarhana çorbası, yeşil mercimek, kıymalı kereviz ve yoğurt. Ama o kadar çok üşüdüm ki evet sırf soğuktan! Yoksa oğlum Sanat için babaannesinin yaptığı portakallı keki görmezdim, görsem de yemezdim.

        Gerçekten soğuktan dayanamadım ve 1 dilim yedim! Çayın yanında bu keki yemek benim için biraz şımarıklık gibi oldu ama yürüyüş yaptım ya içim rahat. Eğer siz de ‘Bu havalarda spor yapamıyorum’ diyorsanız yine tarçınlı kahve, diyet bisküvi veya şekersiz tatlılarla kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Bizim gibi yürüyüşe devam edenler varsa belki biraz daha keyif olabilir. Tam buğday unu ile kurabiye, kek yapılabilir. Akşam üzeri yemeniz çok daha iyi fikir.

        Eğer bir kafede arkadaşınızla buluştuysanız da oradaki şekerli tatlılara hemen saldırmadan diğer seçeneklere bakın. Belki hemen yanında tam buğday unu ile yapılmış havuçlu bir kek vardır. Yanında şekersiz çay veya yeşil çay ile keyif yapın ama tekrar hatırlatayım, bu hafta en az 3 gün yürüyün. Eğer yürüyemiyorsanız ve kilonuz aynı rakamda kaldıysa da moral bozmak yok. Kaldığınız yerden devam etmek için kendinize söz verin!

        Ve ertesi gün...

        Sabah Ortaköy’den Nişantaşı’na yürüdük. Sizin için güzel bir kar fotoğrafı da koyuyorum. İşte giderken fotoğraf çeke çeke gitmek ve dönmek iyi geldi. Hem kalori harcadık hem de hatıra topladık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ