Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Batman'da yaşayan 8 yaşındaki MPS hastası 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci, yetkililere yardım çağrısında bulundu

        Batman'da yaşayan ve dünyada ender görülen Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığı yüzünden vücudu her geçen gün eriyen 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci, yetkililere seslenerek, "ölmek istemiyorum"dedi. Mehmet Sait Ekinci'nin annesi Nurcan Ekinci ise, iki ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği dilekçeden hala yanıt alamadığını belirterek, " "Ayakları ve kolları erimeye başlayan M. Sait'in acilen kutusu 9 bin Euro'luk ilaçlara ihtiyacı var"diye konuştu.

        Batman'ın Seyitler mahallesi 3002 sokakta oturan Ekinci ailesi, her geçen gün organları eriyen Mehmet Sait'in tedavisi için başvurmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Tedavisinin yapılmasını isteyen küçük Mehmet Sait Ekinci, "8 y aşındayım. MPS 4-A hastasıyım. Yaşamak için ilaca ihtiyacım var. Ben de arkadaşlarım gibi oynamak istiyorum, ölmek istemiyorum. Devlet bana ilacımı versin. Koşmak ve top oynamak istiyorum"dedi.

        AK Parti Batman il kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Mukopolisakkaridoz hastalığına yakalanan 8 yaşındaki oğlu Mehmet Sait Ekinci'nin tedavi görmesi için yardım isteyen 3 çocuk annesi Nurcan Ekinci, maddi durumlarının elverişsizliğinden ilaç alamadıklarını söyledi. Kutusu 9 bin Euro'ya satılan ilaçları alacak güçte olmadıkları için çareyi Başbakan Davutoğlu'na başvurmakta bulduklarını ifade eden anne Ekinci, "Eşim minibüs sürücüsü. İlaç alacak durumda değiliz. 8 yaşındaki oğlum Mehmet Sait'in durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Oysa iki ay öncesinde Başbakan Sayın Davutoğlu'na verdiğim dilekçeden umutluydum. Bize her türlü desteği vereceğini söylemişti"dedi.

        Batman Valiliği'nin, SGK'nın ilaçları karşılamak için girişimde bulunduğu anımsatan anne Ekinci, "Batman Valiliği girişimde bulununca umutlandık. Ancak, SGK'nın engeliyle karşılaşınca ikinci kez yıkıldık. İki yıl sonra Mehmet Sait yatalak duruma düşecek. Doktorlar ilaç tedavisinin şart olduğunu söylüyor ama ilaç alamıyoruz. SGK'nın bu ilaçları ödeme listesine almasını istiyoruz."dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan çaresiz anne Nurcan Ekinci, şöyle konuştu: "Başbakan, Türkiye'de sayıları 250 civarında olan bu çocukların ellerinden tutsun. Çocuğumuz gözümüzün önünde her geçen gün eriyor. Mehmet Sait'i sokağa çıkardığımda arkadaşlarıyla oynayamamanın ezikliğini yaşıyor. Başbakan Davutoğlu'na gönderdiğimiz mektuptan daha yanıt alamadık. Sait'in artık işitme sorunu da başladı. Hastalığı git gide ilerliyor. Göğüs kafesi daralıyor. Kucağımdan inmek istemiyor. Allah için çocuğuma ilaç yardımı istiyorum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ