Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçunkaya, yaz mevsimine güzel girmek için tavsiyelerde bulundu

        Yaz mevsimi yaklaşıyor, deniz ve güneşi güzel bir vücutla karşılamak isteyenler ise çeşitli yöntemlere başvuruyor. Estetik cerrahi de bunlardan biri. Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçunkaya, estetik operasyonlara başvurmadan önce bilinmesi gerekenleri anlattı.

        "KİMYASAL PEELING İÇİN YAZI BEKLEMEYİN"

        Bir önceki yazdan kalan tüm lekelerden, UV ışınlarının kötü etkilerinden, hatta sivilce lekelerinden kışın güneş yokken kurtulmak gerektiğini belirten Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, "Cildinizi UV ışığının etkilerinden, rüzgar ve tuzun dövme etkisi gibi cildin altına işleyerek yarattığı lekelenmelerden arınmak ve bir sonraki sezona lekesiz ve daha diri bir ciltle girmek için peeing yapılmalı. Botox, dolgu, fibrocell ve mezoterapi gibi cildin alt katmanına etkisi olduğu için bu uygulamaların sezonu yoktur. Sadece uygulandığı gün güneşe çıkmamak yeterlidir. Ancak yaza daha dinç ve sağlıklı bir ciltle girmek için bu uygulamaların da mayıs ayı ortalarında yapılması daha iyidir" dedi.

        "AMELİYATIN SEZONU YOKTUR ANCAK..."

        Estetik amaçlı olsun ya da olmasın, ameliyatın sezonu olmadığını söyleyen Op. Dr. Uçkunkaya, ameliyat zamanının kişinin yaşam tarzına bağlı olduğunu belirtti: "Dünyada hem çok iyi cerrahların bulunduğu hem de hastaların sezon dinlemeden ameliyat oldukları ülke, Brezilya'da plastik cerrahi ameliyatları sezon tanımadan yapılıyor. Yani aslında ameliyatın ne zaman yaptırılacağı, kişinin nasıl bir hayat tarzı olduğuna bağlı olarak değişir. Bizse çoğunlukla yazları Ege ve Akdeniz'de geçiren bir toplumuz. Dolayısıyla hastalarımız daha çok, denize girip giremeyeceği konusunda endişeli oluyor."

        Op. Dr. Uçkunkaya, vücutta yapılan her ameliyattan sonra 4-6 hafta ağır aktiviteden, yaz döneminde ise yüzme ve su sporlarından uzak durmak gerektiğinin altını çizerek, "Ameliyat olduğunuzu varsayalım; 4-6 hafta yüzmüyorsunuz ancak ameliyattan 3 hafta sonra ağır aktiviteler olmadan, denize girip çıkmanız serbest. Ayrıca ameliyatlarda konulan plasterler su geçirmez, aynı plasterlerle haftalarca duş da alıyorsunuz. Bunun haricinde, yara izlerimiz mayomuzun altında oldugu sürece de sorun yok. Yara yerleri hassas doku olduğu için her zaman cildin geri kalanı ile karşılaştırıldığında kızarmaya, şişmeye ve güneş/solaryum gibi UV ısınlarından renginde koyulaşmaya daha meyillidir" şeklinde konuştu.

        "MAYIS SONUNDA İŞLEMLER BİTMELİ"

        Genellikle tüm vücut ameliyatlarından sonra 4-6 hafta korse giyilmesi gerektiğini bildiren Op. Dr. Uçkunkaya, "İşte aslında esas sıkıntılardan biri burada başlıyor. Bu korseleri çıkartmamanız gerekiyor. Bu şekilde sahili ve denizi unutabilirsiniz. Ayrıca yapılan ameliyatın türüne bağlı olarak hareketlerde de kısıtlılık söz konusu olabilir. Yüz ya da göz ameliyatı olduğunuzu varsayalım, yine büyük bir sorun karşınızda: Güneş! Güneş ışığına karşı daha hassas ve duyarlı olmalısınız. Güneş gözlüklerine ihtiyacınız var. İkinci büyük sorun da sıcak! Sıcak tüm dokularda ödeme sebep oluyor, nyani vücut su tutuyor ve şişiyor. Ameliyattan sonra bizlerin isteği, ilk hafta kesintisiz buz ve soğuk hava... Böylece, tüm dokularda oluşan şişlikler iner, ödem gider, dokular rahatlar ve gerginlik hissi azalır" dedi.

        Op. Dr. Uçkunkaya, ameliyat sonrası dönemi rahat bir şekilde geçirdikten sonra yaza kısıtlamalar olmadan girmek için yüz ya da vücut ameliyatlarının en geç mayıs sonuna kadar bitirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ