Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Estetik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Köksal, ip ağı ile yüz gençleştirme hakkında bilgi verdi

        Gelişen teknolojiler sayesinde artık çok kolay ve ağrısız işlemlerle gençleşmek, zamanın yüzde oluşturduğu etkilerden kurtulmak mümkün. Estetik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Köksal, son yıllada çok uygulanılan ve istenilen uygulamalarından biri olan ip ağı ile yüz gençleştirme hakkında merak edilen soruları yanıtladı:

        İp ağı yöntemi nedir ve hangi bölgelere uygulanabilir?

        Ameliyatsız, iplerle yapılan yüz gençleştirme işlemleri için birden fazla yöntem mevcuttur. Bunlardan şu an en popüler olanı iple yüz gençleştirme, sıkılaştırma işlemi sağlayan ağ yöntemidir. Organik iple yüz germe, PDO askılama, örümcek ağı estetiği ya da örgü yöntemi olarak da bilinmektedir.

        Bu yöntemde özellikle yer çekimine bağlı olarak yüzde sarma meydana gelmiş olan bölgeler düzeltilir. Bunlar; yanaklar, elmacık kemikleri, çene kontürü ve boyun gibi bölgelerdir. Yüzde ve vücutta, elastikiyetini kaybetmiş tüm bölgelere kolayca uygulanabilir.

        Ne işe yarar?

        Ağ yöntemi ile cilt altına özel iplikler yerleştirilir. Zamanla bu iplikler vücut tarafından eritilirler. Bu eritme işlemi sırasında kollajen sentezinin artması sonucu, uygulama yapılan bölgelerde ciltte sıkılaşma ve dirilik sağlar. Bu yöntem sayesinde eskiden ameliyatla elde ettiğimiz sonuçları, artık ameliyatsız olarak 20 dakikalık kolay ve ağrısız bir uygulama sonucu elde edebiliyoruz.

        Kimlere uygulanabilir?

        Özellikle yüz bölgesinde, yer çekimi ve zamanın etkisiyle dokularında sarkma ve elastikiyet kaybı yaşayan kişilere uygulanabilir. Ayrıca gündelik hayatın koşuşturmacası içerisinde çabuk ve etkili çözüm arayışı içerisinde olan kişiler için çok uygun bir tedavi yöntemidir.

        Uygulama sonrası iyileşme dönemi nasıl seyreder?

        Örgü ip ile yüz gençleştirme tedavisi sonrası yüzde herhangi bir pansuman, morarma ya da şişme olmaz. Uygulama sonrasında kişi hemen akabinde işine dönebilir.

        Etkisi ne kadar sürer?

        Örgü ip yönteminin etkisi ortalama 2 yıl kadar sürer. Bazı kişilerde bu süre daha da uzayabilmektedir. Uygulanması son derece kolay ve kısa süreli olduğundan, etkisi geçtikten sonra da kolaylıkla yenilenebilmektedir.

        Uygulama için kime başvurmak gerekir?

        Bu yöntemi yaptırırken, işlemi yapacak kişinin mutlaka Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olması güven ve sağlık açısından önemlidir. Uzmanlık dalı başka bir branş olan ya da kendini estetisyen olarak tanıtan kişilerden uzak durulmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ