Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt sağlığına yararlı besinler hakkında bilgi verdi

        Sağlık açısından faydalı olan bir çok besin, aynı zamanda cilt içinde yararlıdır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, konu ile ilgili bilgiler verdi.

        Sağlıksız ve kötü beslenmenin tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildinde hızlı yaşlanmasına neden olduğunu söyleyen Dr. Ata Nejat Ertek, tek yönlü beslenme çok yanlış olduğunun altını çizdi: "İhtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmenizde fayda var."

        Dr. Ata Nejat Ertek, sağlıklı beslenmeyle ilgili ise şu önerilerde bulundu: "Sağlıklı beslenSofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen gösterin. Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın. Sık sık sebze ve meyve tüketin. A, E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin.

        E vitamini yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biridir. Hücre yenileyicidir ve hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar. Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. E vitamini; ceviz, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kuşkonmaz, elma, yumurta ve tahıllarda mevcuttur. C vitamini de yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır. En çok yeşil biber, turunçgiller, çilek, domates, kivi ve maydanozda bulunur. Yine patates, mantar, yumurta, ay çekirdeği, balık, sarımsak ve ette bulunan selenyum da hücreleri korur ve güçlü bir antioksidandır."

        YAŞLANMA 25-30 YAŞ ARASINDA BAŞLAR

        Yaşlanmanın 25-30 yaş arasında başladığını belirten Dr. Ata Nejat Ertek, beslenmeye dikkat etmek dışında bu yaşlardan itibaren cilt tipine uygun bir nemlendirici seçilmesinde ve kullanılmasında yarar olacağını sözlerine ekledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ