Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık "2. Türkiye Kan Bağışı Ligi" sonuçlandı

        Galatasaray, Türkiye Kan Bağışı Ligi’nde şampiyon oldu. Taraftarları 47 bin 584 ünite kan bağışlayan Galatasaray, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nın ardından Kan Bağışı Ligi’nde de şampiyonluğa ulaştı.

        Ligi Fenerbahçe ikinci, Beşiktaş üçüncü, Trabzonspor ise dördüncü sırada tamamladı.

        Türk Kızılayı, 2005 yılında hayata geçirdiği “Güvenli Kan Temini” programı kapsamında, gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını, toplumun her kesimine yayıcı, eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlerde bulunuyor.

        Mücadele kavramına getirdiği farklı yaklaşımla birlik algısını mücadele duygusunun önüne geçiren ve toplumu kan bağışına teşvik eden “2. Türkiye Kan Bağışı Ligi”, Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonuyla birlikte sona erdi.

        2. Türkiye Kan Bağışı Ligi" kapsamında alınan 137.782 ünite kan bağışının 103.172 ünitesi, kan bağışlamak üzere ilk kez Lig sürecinde başvuruda bulunan taraftara ait. 137.782 ünite kan bağışının kulüpler özelindeki dağılımı ise şöyle:

        En çok taraftar desteği alan ve sıralamada ilk üçe giren takımlar ise;

        1. 47.584 taraftarıyla Galatasaray

        2. 42.900 taraftarıyla Fenerbahçe

        3. 24.320 taraftarı ile Beşiktaş

        Ligi birincilikle tamamlayan Galatasaray’a altın, ikincilikle tamamlayan Fenerbahçe’ye gümüş ve üçüncülükle tamamlayan Beşiktaş’a ise bronz madalyası önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

        Kulüpler özelinde ilk kez kan bağışlayan taraftar sayısının, toplam kan bağışına oranına bakıldığında ise sıralama farklılık gösteriyor;

        % 101'lik oranla Mersin İdman Yurdu birinci,

        % 86.12 ile SAİ Kayseri Erciyesspor ikinci,

        % 80.94'le Bursaspor üçüncü sırada yer alıyor.

        Sıralama, Beşiktaş, Galatasaray, Kasımpaşa Spor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, İstanbul Başakşehir SK, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Balıkesirspor'la devam ediyor.

        Kan bağışı konusunda taraftar desteğinin en yoğun olduğu ilk on il; İstanbul, Bursa, Erzincan, Balıkesir, Hatay, Erzurum, Ordu, Antalya, Kayseri ve Sivas şeklinde sıralanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ