Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser ABD'li doktordan tarihi kanser yolsuzluğu: Kanser olmayan hastalara ilaç yazdı

        HT GAZETE

        Dr. Fata'nın bununla da kalmayıp kanser olmayan hastalara da kanser ilacı yazdığı belirlendi. Federal savcılığın yürüttüğü soruşturma sonrası hazırlanan iddianameye göre, Dr. Fata 553 hastaya "İleri derecede kan kanserisiniz" gibi sahte teşhislerle, gereksiz ilaçlar ve iğne yazdı.

        Bunun karşılığında ise ilaç şirketlerinden 17.6 milyon dolar rüşvet aldı. Dr. Fata'nın dolandırıcılığı, kemoterapi uyguladığı hastalarından birinin başka bir doktora gidip kanser bile olmadığını öğrenerek dava açması üzerine ortaya çıktı.

        Mahkeme kayıtlarına göre Dr. Fata, 13 farklı tıbbi yolsuzluk, 1 rüşvet ve 2 para aklama suçunu işlediğini itiraf etti. Dr. Fata savcılara verdiği ifadesinde hastalarına "hasta değil kar odağı" olarak baktığını söyledi. Savcılar, doktorun "ABD tarihinin en kötü dolandırıcılarından biri olduğunu" belirtti.

        Dr. Fata onlar kurbanının izlediği karar duruşmasında "Hatalıydım. Bütün hastalarımdan özür diliyorum. Güç ararken kendimi yok ettim. Hipokrat yeminini hiçe saydım" dedi. Mahkeme ABD'de tarihin en büyük kanser yolsuzklarından birini gerçekleştiren Dr. Farid Fata'ya 45 yıl hapis cezası verdi.

        2.5 YIL BOŞ YERE KEMOTERAPİ

        Dr. Fata'nın para hırsının kurbanlarından biri olan Robert Sobieray, kendisini asla affetmeyeceğini söyleyerek "Dr. Fata bana "Kan kanserisin" dedi. Tam 2,5 yıl kemoterapiye maruz kaldım. Sağlığım kötüleşti, saçlarım hatta dişlerim döküldü. Sonuçta kanser bile olmadığımı öğrendim" sözleriyle yaşadığı acıları anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ