Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Fast food yememek için 7 sebep!
        1

        Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de fast food yiyecekler yoğun ilgi görüyor. Ağırlıklı olarak çocuk ve gençler tarafından talep edilen bu yiyeceklerin tiryakisi ise oldukça fazla...

        2

        Sürekli bu şekilde besleniyor olmak kişinin sağlıklı bir şekilde beslenmediğini gösteriyor. Öğünlerinizde genellikle fast foodu tercih ediyor olmanız yetersiz ve dengesiz beslendiğiniz anlamına gelir. İşte fast food tüketmemeniz için 7 neden!

        3

        1- Fast food ürünlerinin içinde çoğunlukla hayvansal kaynaklı yağlar bulunur ve bu ürünler doymuş yağ asidi içerir.

        4

        2- Fast-food yiyecekler kalsiyum ve vitamin açısından yetersizdir.

        5

        3- Fast food ürünlerin posa içeriği düşüktür. Bu durum ise kolon ve rektum kanseri riskini artıran bir faktördür.

        6

        4- Fast food menüdeki düşmanlar... Menüler genelde patates ve içecek ile servis edilir. Kızartılan patatesin yanı sıra, bunların yanında içilen gazlı içecekler de sağlığınızın düşmanı. Menü tüketildiğinde en azından ayran gibi ürünler tüketirseniz aldığınız zararı azaltmış olursunuz.

        7

        5- Fast-food yiyecekler anlaşılacağı gibi vitamin açısından da çok fakirdir. Bu ürünler A ve C vitaminden yoksundurlar. Ayrıca yetersiz kalsiyum nedeniyle bu yiyecekler çocuğunuzun büyümesini de olumsuz yönde etkiler. Yetişkin kişilerde ise osteoporozun (kemik erimesi) hızlanmasına yol açar.

        8

        6- Bu ürünler aşırı tuzludurlar. Dünya Sağlık Örgütü, günlük tüketilmesi gereken tuz miktarının 6 gram olması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca içlerinde bulunan katkı maddeleri sağlığı bozan bir başka faktör...

        9

        7- Yediğiniz ürün temiz mi? En önemli faktörlerden biri de hijyen konusudur. Yediğiniz yiyeceğin ve mekanın temiz, hijyenik açıdan bir probleminin olmadığından emin olmalısınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ