Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Devlet sınırdan yaralı geçen göçmenin protezini ödeyecek

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Başbaka n Yardımcısı Numan Kurtulmuş imzasıyla illere gönderilen “Geçici Koruma Altındaki Yabancılara İlişkin Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi” adlı genelgeyle, mültecilere ortez ve protez takılmasına kriter getirildi.

        Türkiye’ye gelen mültecilere sunulan sağlık hizmetleriyle ilgili soru işaretlerini gideren genelgeye göre, Suriyelilerin Türkiye’ye giriş yapmadan önce yaşadıkları organ ve uzuv kayıplarına ilişkin tedavi masraflarını devlet karşılamayacak.

        Türkiye’ye yaralı olarak giriş yapan ve burada uzuv kaybına uğrayanların tedavileri ise devlet tarafından karşılanacak. Bu durumlarda SGK; basit, mekanik ortez ve protezlere ilişkin asgari düzeyde tedavi giderlerini ödeyecek. Elektronik yazılımlı ve yüksek maliyetli cihazlarla yapılan tedavilerin bedellerini mülteciler karşılayacak. Mültecilere, aşılar hariç, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca bedeli karşılanmayan sağlık hizmeti verilmeyecek.

        64 BİN 500 DOĞUM

        Türkiye’de halen 257 bini kamplarda olmak üzere yaklaşık 2.5 milyon Suriyeliye sağlık hizmeti veriliyor. Şu ana kadar Suriyeliler 9 milyon kez hastanelerdeki poliklinik hizmetinden yararlanırken, yaklaşık 814 bin kişi de polikliniklerden hastanelere sevk edildi. Hastanelerde yatarak tedavi olan Suriyeli sayısı 402 bini bulurken, 294 bin Suriyeli ameliyat edildi. 64 bin 500 Suriyeli bebek de hayata gözlerini Türkiye’de açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ