Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Beyin Sağlığı ‘Her 7 kişiden 1’i beyin hastası’

        Ceylan SEVER / GAZETE HABERTÜRK

        ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013’te başlattığı Brain Initiative (Beyin Girişimi) Projesi’nin Türkiye’deki ilk adımı Istanbul’daki “G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi”yle atıldı. Beynin sırlarının, otizm, şizofreni, Parkinson, Alzheimer ve MS gibi önemli hastalıkların araştırılıp tedavi geliştirilmesini hedefleyen proje için “G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi” düzenlendi.

        ‘10 SENEDİR İLAÇ BULUNAMADI’

        Zirvenin sonuç bildirgesini ise Antalya’da düzenlenen toplantıyla, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (SBMT) Başkanı Dr. Babak Kateb ve Yönetim Kurulu üyesi Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan açıkladı.

        Dünyada her 7 kişiden 1’nin yani 1 milyar insanın beyin hastası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tarhan, “10 senedir şizofreni ve Alzheimer hastalıklarında yeni ilaç bulunamamasını göz önüne alırsak bugün disiplinler arası ve ülkeler arası işbirliği zorunluluk haline gelmiştir” dedi. Amerika’da seçilmiş 100 bilim adamından biri olan Babak Kateb ise “Gelecekteki hedefimiz tedavi tanı çalışmaları sayesinde beyin hastalıklarının iyileştirilmesi ve beyin işlevlerinin nöroekonomik düzeltilmesini sağlamak” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ