Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Plastik Cerrahlar Ankara Araştırma Hastanesinde toplandı

        Her ay yapılan toplantıların bu ayki konusu, ‘’Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’sinin Yurtdışı Eğitim ve Sağlık Hizmetleri’ olan toplantıya Ankara’daki hastanelerin yanı sıra bölge illerden de yoğun bir katılım sağlandı. Ankara İli 2.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Furkan Erol Karabekmez de toplantıya katılanlar arasındaydı.

        Medimagazin'in haberine göre Başkanlığını ve açılış konuşmasını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonst-rüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Uğur Koçer’in yaptığı toplantıya; Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’den pek çok hekim katıldı.

        Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’den Op. Dr. Koray Gürsoy’un moderatörlüğünde devam eden toplantıda ele alınan konu başlıkları ise şöyle:

        “İnterplast Türkiye Derneği Aktiviteleri’’- Adana Çukurova Üniverisitesi-Prof.Dr.Erol Kesiktaş

        ‘’Gülümseyen Çocuklar Projesi ve Yeryüzü Doktorları Yurtdışı Plastik Cerrahi Aktiviteleri’’ İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi- Prof. Dr. Ethem Güneren

        ‘’İnterplast - Türkiye Derneği’nin Yurtdışı Plastik Cerrahi Uygulamaları’’ İstanbul Memorial Şişli Hastanesi Prof. Dr. Deniz İşcen

        Op.Dr. Koray Gürsoy’un, ‘’Sağlık Bakanlığı Sağlık Haftaları Aktiviteleri’’ni anlattığı toplantı, Prof. Dr. Uğur Koçer’in aktardığı ‘’Yurtdışı Aktivitelerinde T.C. Sağlık Bakanlığı Mevzuatına Genel Bakış” konusu ile son buldu.

        Yurtdışında sunulan sağlık hizmet ve eğitimlerine dair pek çok konunun ele alındığı toplantıda, yurtdışında yapılan ameliyatların sayı ve çeşitliliği, çalışma koşulları, karşılaşılan zorluklar ve yapılan etkinliklere katılmak için gerekli şartlar gibi önemli konular işlendi.

        Konuşmacıların plaketleri ve katılımcıların belgelerini ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hasta-nesi Yöneticisi Doç. Dr. M. Recep Pekcici, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür ve Prof. Dr. Uğur Koçer takdim etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ