Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Diyabetli sporcular enerji üretti!

        Türkiye Diyabet Vakfı, diyabete dikkat çekmek amacıyla dünya rekoruna imza attı. Uzun hazırlıklar sonucu turbo trainer’lara bağlı 30 bisiklet ve 120 profesyonel ve amatör bisikletçinin katılımı ile başlayan 1 saatlik denemede, dünya rekoru kırıldı. Sporcular büyük performans göstererek, 8503.2 watt’lık mekanik enerji üretimi ile İngiltere’de bulunan 8362 watt’lık Guinness eski rekorunu geçti. Rekor Guinness yetkililerince onaylandı. Işık Üniversitesi Şile Kampusu’ndaki etkinliğe Türk Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Türk Diyabet Vakfı Başkanı Ahmet Kaya, Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da katıldı.

        Prof.Dr. Yılmaz, Türkiye’deki diyabet artış hızının Avrupa’nın 4, dünya ortalamasının 2 katına ulaştığını ancak ülkemizde henüz diyabetin farkında olunmadığını belirterek “Türkiye’de diyabet farkındalık oranı yüzde 36 civarında. Halkın yüzde64’ü diyabeti bilmiyor. Bu nedenle ciddiye almıyor. Sporla diyabeti kontrol altına alabiliriz” dedi.

        DİYABET OKULU AÇILDI

        Rekorun kırılmasının ardından Şile Diyabetli Çocuklar Yaşam Köyü Diyabet Okulu törenle açıldı. Okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Diyabetli çocuklar köyünü bir düş üzerine kurduk. Anadolu’dan diyabetli çocuklar gelecek, buralarda oynayacak, cıvıl cıvıl sesler yükselecek. Bu binada emeği olan Ciner Yayın Holding, Doğuş İnşaat, Şile ve Ataşehir Belediyesi, ilaç firmalarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Temel Yılmaz ve Prof. Dr. Ahmet Kaya, Ciner Yayın Holding’e teşekkür plaketi verdi. Plaketi muhabirimiz Hayati Arıgan aldı.

        Hayati ARIGAN / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ