Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Soner Gül dünyayı değiştirmek için yola çıktı

        İstanbul’da 1993’te doğan Soner Gül, kendi değimiyle “dünyayı değiştirmek” için yola çıktı. Gazete Habertürk'ten Dudu Karaman'ın haberine göre; dezavantajlı kesimlerin hayata karışmasını sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla farklı etkinlikler yapan üniversitede sosyoloji bölümü son sınıf öğrencisi olan Gül’e, farklı kentlerde otizm farkındalığı için pedal çevirirken, yoksullar için çorba dağıtırken, köy okulları için sınıflar kurarken ya da topladığı oyuncakları çocuklara verirken rastlamak mümkün.

        3 GÜN İÇİNDE 300 OYUNCAK

        Yüzeysel bir gönüllülük algısına karşı olduğunu söyleyen Gül, gönüllülüğü “samimi bir sevgiyle, karşılık beklemeden paylaşmak” olarak tanımlıyor. Dünyayı değiştirecek yegâne üç-beş şeyden birinin adının “gönüllülük” olduğunu vurgulayan soner Gül, bu bayram da oyuncak sahibi olmayan çocukları sevindirmeye hazırlanıyor. Yılbaşından birkaç gün önce İstanbul’da kenar mahalleleri gezerken evlerin birinde sobanın kenarında yakılmak üzere bekleyen odun parçalarını oyuncak yapan 3 çocukla tanıştığını ifade eden Gül, şunları anlatıyor:

        REKLAM

        “Yılbaşında bu çocuklara oyuncak götürmek ve bu çocukların önemsendiklerini hissetmelerini istediğimi sosyal medyada paylaştım. Farklı şehirlerden gelen birkaç kargo ve İstanbul’da kapı kapı topladığım oyuncaklarla, 3 gün içinde de 300 kadar çocuğa yetecek kadar oyuncak oldu. Yılbaşı gecesi de kapı kapı dolaşıp dağıttım ve mutluluk denilen şeyin kimi zaman somut olabileceğinin ispatını da gördüm. aynı etkinliği bayramda da yapacağım.”

        Son 3 yılda 18 farklı köy okuluna sınıflar kurmak, etkinlikler yapmak için gittiğini kaydeden soner Gül, şimdilerde KalbEn Derneği’yle birlikte koruyucu aile olmanın en büyük savunucularından olduğunu söylüyor. Çorbada tuzun Olsun Derneği ile evsizler için 2 yılı aşkındır çorba dağıtımına gittiğini dile getiren Gül, “Rahatsız olduğunuz her ne varsa gidin ve onun için bir şeyler yapın. Gönüllü olun!” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ