Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Özel çocukların özel spor merkezi

        İzmirli spor eğitmeni Murat Aygün (42), engelli şampiyonların umudu oldu. Karşıyaka’da sadece engelli sporcuların antrenman yapması için kurduğu Sevgi İzi Spor Merkezi’yle Türkiye’de bir ilke imza atan Aygün, otizmli, down sendromlu, mental bozukluğu olan çocukları çeşitli spor dallarındaki şampiyonalara gönüllü olarak hazırlamaya başladı.

        Melis Apaydın'ın Gazete Habertürk'te yer alan özel haberine göre, yaşadığı bazı olayların, özel çocuklara eğitim vermek istemesinde etkili olduğunu belirten Aygün yaşadığı hayatını etkileyen duygusal bir anı şöyle anlatıyor: “İzmir’de göreve başladığım ilk gün, bütün otizmli çocukları okul bahçesine toplamışlardı. Onların arasında geçerken çocuklardan biri bana doğru koşarak ‘Baba’ diye sarıldı. Belki bir müddet sonra farklı alanlara yönelebilirdim. Ama o sarılmadan sonra ben bir daha bu çocuklardan kopamadım.”

        REKLAM

        12 yıllık tecrübesinin ardından 2015’te özel bir spor merkezi kurmaya karar veren Aygün, “Türkiye’de özel sporcuların antrenman yapabileceği bir salonun olmadığını gördüm. Karşıyaka’da Sevgi İzi Spor Merkezi’ni kurdum. 2 antrenör arkadaşımızla birlikte şampiyonalara hazırlanan 15 öğrencimi hiçbir ücret almadan tamamen gönüllü olarak, haftanın en az 3 günü 10’ar saat burada çalıştırıyoruz” diye konuştu.

        "HARİKA KOŞUYOR VE YÜZÜYORLAR"

        Çocukların her birinin farklı özelliklere sahip olduğunu söyleyen Aygün, “Bu çocuklar normal bireylerden daha başarılı. Çünkü normal insanların kafası daha karışık. Otizmlilerin farkındalığı ve dikkati normalin çok üzerinde. Harika koşuyorlar, hiç yorulmuyorlar. Down sendromlular ise masa tenisinde ve yüzmede çok başarılı” dedi.

        ULUSLARARASI BAŞARI

        Mental bozukluğu olan Ebru Aras, Uluslararası Atletizm Yarışması’nda 2’nci, otizmli Ahmet Okur 3’üncü oldu. Mental bozukluğu olan Kerim Küçük masa tenisi şampiyonasında Türkiye 3’üncüsü, mental bozukluğu olan çocuklardan Sezer Selvi, Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye 2’ncisi, Naci Topalak Türkiye 3’üncüsü. Ömer Faruk Kızılkaya Ege Bölgesi Atletizm Şampiyonası’nda 2’nciliği, Elif Yılmaz ise Masa Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye 3’ncülüğünü elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ