Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cihaner görevinin başında

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, karayoluyla Sivas üzerinden Erzincan'na geldi.

        Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan, ancak geçtiğimiz günlerde Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından serbest bırakılan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, görev yeri Erzincan'na geldi.

        Sivas üzerinden karayoluyla Erzincan'na doğru yola çıkan Cihaner, Refahiye'de makam aracına bindi. Cihaner, Erzincan'na 10 kilometre kala ise Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şubesi organizesiyle yaklaşık 100 kişinin katıldığı grup tarafından karşılandı.

        Karşılamada CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sabit Düzgün ve Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin de hazır bulunurken, katılanlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulundurdu. Cihaner, makam aracılığıyla arkasındaki konvoy eşliğinde Erzincan'a giriş yaptı.

        "BAŞSAVCI OLARAK DEĞİL, İLHAN CİHANER OLARAK HAKKIMI ARAYACAĞIM"

        Görevine başlayan Cihaner, makamında kabul ettiği gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Yaşadığı sürecin değişik şekillerde yorumlanmaya açık bir süreç olduğunu ifade eden Cihaner, ''ıslak imza ile ilgili olarak davaların incelenmesi ya da birleştirilmesine'' ilişkin soruya, ''Avukatlarım ilgili davalara müdafi durumda. Dava zaten devam ediyor. Yürüyen bir dava ile ilgili benim görüş bildirmem doğru olmaz'' şeklinde yanıtladı.

        Bir gazetecinin ''hakkınızı arayacak mısınız?'' sorusuna da Cihaner, ''Nerede olursa olsun başsavcı sıfatıyla değil, İlhan Cihaner sıfatıyla hakkımı, hukukumu sonuna kadar arayacağım'' diye yanıtladı.

        Cihaner, bir gazetecinin ''Türkiye'de ilk defa bir savcı gözaltına alındı, direneceğinizi söylediniz. Bunu söylerken neyi kastetmiştiniz?'' sorunu da şöyle yanıt verdi:

        ''Şimdi tabi ki fiziki direnişi de içeren bir direniş de var. Gelenlere karşı onların yapmak istediği şeyi ben de onlara yapardım. Daha da güçlü olarak yapardım. Ancak baştan beri bizim en büyük kaygımız yargı güvenirliği, insanların yargıya adalete olan güveni sarsmamak. Çok kritik günler yaşanıyor. Ateşe benzinle gitmemek gerek. Birliğe vurgu yapmak gerek. Medyanın adli süreçlere dikkat etmesi gerek. Yargı medya ilişkilerinin sağlıklı yerine oturması gerek.''

        ''Tayin isteyecek misiniz, yoksa Erzincan'da görevinize devam edecek misiniz?'' sorusunu da Başsavcı Cihaner, ''Nihai karar verecek olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruludur. Gitme konusunda henüz bir değerlendirme yapmış değilim'' şeklinde yanıtladı.

        ''Yeni bir tutuklama olabilir mi?'' soruna da ilişkin olarak da Cihaner, ''Öyle bir beklentim yoktur. Böyle bir şeyden çekinmem, kimseden korkum yoktur'' dedi.

        İlhan Cihaner, bir gazetecinin ''Sizinle ilgili ifade verenlere karşı kininiz var mı?'' sorusuna da, ''Kin duymak ne kişiliğimin bir parçası, ne de mesleğimde kine yer var. Yasalar vardır, kişisel bir mağduriyet ve hukuksuzluk algım varsa, yasalar çerçevesinde gereğini yaparım'' şeklinde cevapladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ