Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbağlar katilamına Madımak formülü!

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbağlar katliamının yapıldığı yerde de Madımak benzeri bir yer düzenlemeye gidilmesini planladıklarını söyledi.

        Erzincan'da bulunan Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, Başbağlar katliamı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi;

        "Bildiğiniz gibi 2 Temmuz ve 5 Temmuz tarihleri Sivas ve Erzincan için 17 yıl dönümünde bir anlam ifade ediyor. Malum 17 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde meydana gelen olaylarda vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Aynı şekilde 3 gün sonra da Başbağlar'da yine terör saldırısıyla vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti.

        O dönemlerde bu iki olayın birbirine misilleme olduğunu söyleyenler oldu. Bu senaryo ile halkımızı birbirine düşürme gayretleri yaşandı. Ancak ne Başbağlar ne de Madımak Oteli'nde yaşananlar milletimiz tarafından tasnif edilen onaylanan olaylar değildir. Hükümet olarak biz 17 yıl aradan sonra bu yaşanan olayların izlerini ortadan kaldırmak için bazı kararlar aldık. Madımak Oteli'ni müzeye çevrilmesi ve bu olayın hatırası olarak muhafaza edilmesini istedik. Diğer yandan da Başbağlar olayının yaşandığı yerde de yine benzer bir düzenleme yapılmasını öngörüyoruz."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ