Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kas romatizması Öykü’yü bitirdi

        Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanmayı hedefleyen ve derslerinde son derece başarılı bir öğrenci olan Öykü Kuran (17), 4 ay önce rahatsızlandı. Aşırı halsizlik ve kilo kaybı başgösteren genç kıza 'Kas romatizması' teşhisi konuldu. Ailesi iyiye gitmesini beklerken, apantistinin enfeksiyonla kaplı olduğu ortaya çıktı, apandisti alındı. Dirençsiz kalan Öykü, geçtiğimiz Cuma günü yaşamını yitirdi. Baba Aydın Kuran, "Kızım son üç ayda eriyip gitti. En büyük isteği, iştahla yemek yemekti. Elimizden bir şey gelmedi" dedi.

        Dört ay önce rahatsızlanan ve 'Kas Romatizması' teşhisi konulan lise son sınıf öğrencisi Öykü Kuran, hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Kuran (17), geçtiğimiz Cuma günü yaşama veda etti. Genç kızın, son derece başarılı bir öğrenci olduğu ve hedefinin üniversite sınavında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanmak olduğu öğrenildi.

        "AŞIRI HALSİZLİK, MİDE BULANTISI VE KİLO KAYBI BAŞGÖSTERDİ"

        Baba Aydın Kuran, "Kızımın hastalığının teşhisi çok zor konuldu. Hastalığın belirtileri, diğer birçok hastalıkla çok yakın benzerlikler gösteriyor. Bazı belirtiler ortaya çıktıktan sonra teşhis konuldu. Kızım ilk kez Kasım ayında rahatsızlandı. Aşırı halsizlik, yorgunluk, kollarında ve bacaklarında ağrı, yürümekte zorlanma ve merdiven çıkamama gibi belirtiler başgösterdi. Otururken bile ağrıları oluyordu. Önce İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdük, ancak hemen teşhis konulamadı. 10 gün sonra tekrar ağrılardan şikayetçi oldu. Okula gidememeye başladı. Sürekli evde yatıyordu. Bu arada iştahı kesilmişti. Mide bulantısı, yemek yemek istememe, parmaklarda şişkinlik, eklemlerde kızarıklık vardı. Önce kemik iliği baskısından şüphelendiler. Kortizon tedavisi başladı. Süreç ilerledikçe kilo kaybetmeye başladı, tam 15 kilo verdi" diye konuştu.

        "HEP İYİYE GİTMESİNİ BEKLİYORDUK, OLMADI"

        Özellikle son 2 ayda kızının bir hafta, 10 günlük periyotlarla hastaneye yattığını, hastanede bulunmadığı dönemlerde de gün aşırı hastane ziyareti ile doktor kontrolünde olduğunu ifade eden Kuran, "Hep kendisini toparlamasını, iyiye gitmesini bekliyorduk. Doktorlar da, bu hastalığın tedavisinin birkaç yıl süreceğini, 1,5- 2 ayda toparlanabileceğini söylemişlerdi. Maalesef bunu göremedik. Ne yazık ki 25 Şubat'ta kızımızı kaybettik" dedi.

        "ÖYKÜ SON 2 AYDA ERİYİP GİTTİ"

        5,5 yaşında bir kızı daha olan elektrik mühendisi Kuran, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "En son ölümünden bir hafta önce hastaneye yatırdık. Vefatından iki gün önce karnının altında patlayacakmış gibi bir ağrı hissettiğini söyledi. Doktorlar apandisit olabileceğini söylediler. Kızım, 23 Şubat gecesi apar topar ameliyata alındı. Apandistinin arkasının beyaz peynir gibi enfeksiyonla kaplı olduğunu, parça alarak patolojiye yolladıklarını söylediler. Apandistini aldılar. Ameliyatla bağırsakta da iltihaplanma olduğu ortaya çıktı. Ameliyattan bir gün sonra kan değerleri çok düştü. Nefes darlığı, kalp ritim bozukluğu yaşadığı 25 Şubat'ın ilk saatlerinde, saat 03.30'da yoğun bakıma alındı. Sabaha karşı ise kızımızı yitirdik. Kızımın neden enfeksiyon kaptığını bilmiyorum. Bu enfeksiyon kızımın vücuduna girdi ve sanırım tüm vücudunu sardı. Ortada bir ihmal var mı, onu Allah'a bıraktım. Vücudu zaten dirençsiz kalmıştı. Kızım son iki ayda eriyip gitti. Hastanede hep bekledik, elimizden bir şey gelmedi."

        "EN BÜYÜK İSTEĞİ, İŞTAHLA YEMEK YEMEKTİ"

        "Kızım, Boğaziçi Üniversitesi'nde okumayı çok istiyordu. Kazanacağından da emindim. Kendisine hep 'Hırs yapma' diyordum. Stres, sıkıntı da bu hastalığın kaynağı olabilir mi, bilmiyorum. Kızımın son günlerinde en büyük isteği, iştahla yemek yemekti. Boğazından lokma geçmiyordu. Buna çok üzülüyordu."

        "ENFEKSİYON ÇOK HIZLI YAYILDI, KANA KARIŞTI"

        Anne Demet Bakkalcı ise, "Kızımın hastalığı son 3 ayda iyice belirginleşti, son bir ayda da çok hızlı ilerledi. Apandist alınırken bağırsaklardan enfeksiyon olduğu görüldü. Enfeksiyon çok hızlı şekilde yayıldı, kana karıştı ve kızımı kaybettim. Tıp yetersiz kaldı" dedi. Genç kızın Mehmet Çavuş Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildiği öğrenildi.

        ÖZLEM YILMAZ - HÜSEYİN ŞENTÜRK-AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ