Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalbine takılan pille hayata döndü!

        Konya'da oğlunu dünyaya getirdikten hemen sonra kalp kapakçıklarının çalışmadığını öğrenen genç kadın, bir ay kaldığı yoğun bakımda kapakçıkları değişen kalbine pil takılarak yaşama tutundu.

        Nurşen Çataltaş (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce oğlu Ahmet'i dünyaya getirdikten hemen bir hafta sonra rahatsızlandığını söyledi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldüğünde kalp kapakçıklarının çalışmadığını ve bu nedenle kalp yetmezliğinin bulunduğunu belirten Çataltaş, ''Oğlum Ahmet'i kundağında bırakarak ameliyat masasına yattım. Çünkü durumum çok kötüydü. Koma halinde hastaneye getirilmişim'' dedi.

        Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın ardından kapakçıkları değişen kalbine pil takıldığını ifade eden Çataltaş, şunları kaydetti:

        ''İki ay boyunca hastanenin yoğun bakım ünitesinde kaldım. Kendime geldiğimde ilk görmek istediğim doyasıya öpüp koklayamadığım oğlum oldu. Çünkü oğlumu tekrar görememe korkusu açıkçası beni çok üzdü. Oğlumu ısrarlarım üzerine yanıma getirdiler. Ancak yine kucağıma alamadım. Aylar sonra Ahmet'i kucağıma aldım. Sevinçten göz yaşlarıma hakim olamadım. Onun sayesinde yaşama tutunduğuma inanıyorum. Çünkü oğlumun sevgisi ve doktorlarımın ilgisi sayesinde hayata bağlandım. Her ay düzenli kontrollere gidiyorum. Sağlıma kavuşup oğlumu yanımdan ayırmayarak adeta çifte bayram yaşıyorum. ''

        Erhan Çatalbaş ise eşinin doğumdan hemen sonra rahatsızlanmasının ardından çok zor günler yaşadıklarını söyledi.

        Çatalbaş, oğlunun anne sevgisinden eşinin rahatsızlığı nedeniyle zorunlu olarak yoksun kaldığını belirterek, '' Eşim yoğun bakımdayken hep ona oğlumuzu anlattım. Yaşayacağımız güzel günlerin hayalini kurduk. Artık hayallerimiz gerçek oluyor. Eşimin kalbi artık ben ve oğlum için daha sağlam atıyor'' diye konuştu.

        SÜ Meram Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Narin de doğum yaptıktan hemen sonra direnci düşen hastanın kalbindeki iltihabın iki kapakçığı etkilediğini söyledi.

        Enfeksiyona bağlı çalışmaz hale gelen kapakçığın ameliyatla değiştirilerek hastanın kalbine pil takıldığını dile getiren Narin, emzirme aşamasındayken oğlunu kundağında bırakan kadının koma halinde kendilerini getirildiğini ancak başarılı ameliyatın ardından genç annenin oğluna sağlıklı bir şekilde kavuştuğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ