Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gerdiriyoruz!

        Amerika'da "ünlülerin estetikçisi" olarak tanınan ve yüz estetiğinde sayısız operasyon gerçekleştiren Prof. Dr. Vito Qutela, yine yüz estetiğinde dünyaca tanınmış bir isim olan Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Akademisi Başkanı Prof. Dr. Jonathan Sykes ve özelikle burun estetiğinde ses getirecek çalışmalara imza atmış Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Pietro Palma yüz estetiğinde son yenilikleri anlattı.

        Hürriyet'te de yer alan habere göre, KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özcan Çakmak da yüzün orta ve alt bölümünde gerçekleştirdikleri germe işlemleri ve diğer gençleştirme işlemleri hakkında şu bilgilerdi verdi:

        Orta yüz germe: En etkili yapacak işlem, şakak bölgesinden yapılacak kesiyle endoskopik olarak yanaklara doğru ilerleyip o dokuları yukarı doğru çekme işlemidir. Bu ameliyat genellikle kaş kaldırma işleminin bir parçası olarak yapılıyor. Özellikle yanaklarda oluşan derin katlanmaların giderilmesinde etkili. Bunlar da endoskopların gelişmesiyle güvenli ve etkili bir şekilde yapılabiliyor. Bu tekniğin dışında daha basit işlemlerle de orta yüz bölgesini gençleştirmek mümkün. Örneğin göz kapağı ameliyatlarında yapılan kesilerle gençleştirebiliyoruz.

        Alt yüz germe: Kulak etrafından yapılan kesilerle gerçekleştiriliyor, kulak konturlarına uyacak ve kulak kıvrımlarının içinde kalacak şekilde yapıldığından, gözle görülür bir iz bırakmayacak şekilde gerçekleştiriliyor. Buradaki amaç; yanakların alt kısmındaki ve çene kemikleri etrafındaki yumuşak dokuların zaman içinde gelişen sarkıklıklarını arka ve yukarı doğru çekerek düzeltmektir.

        Kaş kaldırma: Son zamanlarda endoskopların tıbbi uygulamalara girmesinden sonra daha az komplikasyon yaratarak etkili sonuç elde etme imkanımız oldu. Daha önceden kaş kaldırma için başın üstünden boylu boyunca kesilerle giriliyordu, şimdi saçların içine yapılan küçük kesilerle endoskop yardımıyla klasik tekniklerle elde edilen sonuçlara eşdeğer etkili sonuçlar elde edilebiliyor. Bu müdahaleye Endoskopik Kaş Kaldırma işlemi deniliyor. Bunun avantajı hastaların çok kısa zamanda hiç anlaşılmayacak şekilde günlük yaşama dönebilmesidir. Doğru yapılırsa iyi sonuç alınıyor.

        Göz kapağı estetiği: Yaşlandıkça ciltte sarkmalar oluşuyor, gözdeki yağ dokuları da zamanla dışarı doğru daha belirgin olabiliyor. Gözkapağı ameliyatlarında hastanın ihtiyacına göre sarkık cildin fazla kısımları çıkartılabilir, dışarı doğru uzanan yağ dokusu fazlalıkları düzeltilebilir. İhtiyaç halinde bu yağ dokularının yeri değiştirilerek daha alt bölgeler çökmüş olan kısımlara doğru ilerletilebilir. Çoğu zaman kaş kaldırma işlemi de eklenerek üst gözkapağında daha ideal sonucu elde etmek mümkün olabiliyor.

        Dolgu maddeleri: Cerrahi tekniklerde son yıllarda bazı değişiklikler oldu ama asıl prensipler çok değişmedi. Yüz plastik cerrahisindeki esas değişiklik her gün bir yenisi eklenen dolgular ve gergin tutucu maddeler ile ilgili olarak yaşanmıştır. Dolgular çok çabuk bir şekilde hastanın günlük yaşantısına dönebileceği kısa süreli ve etkili bir işlem olarak en sık yapılan yüz plastik cerrahi işlemlerinden birisi haline gelmiştir. Piyasada pek çok dolgu maddesi bulunuyor. Her birinin farklı emilim süreleri var. Ortalama 8 ay ile 2 yıl arasında dokular içerisinde kaldıkları söylenebilir. Yüzü gergin tutmaya yarayan maddeler ise; fazla kasılmış olan adalelerin gevşetilmesi esasına dayalı, ancak etkisi ortalama 4-6 ay süren ve doğru kullanıldığında çok etkili sonuçlar verir. En çok kullanıldığı yerler iki kaş arasındaki dik ve yatay çizgiler, alındaki yatay çizgiler, gözlerin alt dış tarafındaki kaz ayağı çizgileri, üst dudaktaki fazla kasılmayla oluşmuş ince dik çizgilerdir. Bunların her birindeki uygulama ideale yakın sonuç verebiliyor. Ancak dolgu ve gerginleştirici maddeler, yaşlanmayla oluşan sarkıklıklara çözüm getiremiyor. Çoğu zaman bu işlemler cerrahi ile birlikte kullanıldıklarında sonuç çok daha başarılı oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ