Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bir gol de siz atın!

        Türkiye'de yaptığı işlerde başarıya ulaşmış ünlülerden oluşan Şöhretler Karması ile Magazin Gazetecileri elele verip Beyin Felçli Çocuklar yararına İstanbul'un kurtuluş günü olan 29 Mayıs Pazar günü "Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda" düzenlenecek dostluk maçına çıkıyor. Engellilere olan hassasiyetini ve duyarlılığını her daima dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise dostluk maçında başlama vuruşunu yapması bekleniyor.

        Sanat ve futbol camiasından bir çok ünlü ismin yer alacağı futbol maçından toplanacak gelir ile (SERÇEV ) Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği'ndeki çocuklara engelli arabaları alınacak.

        Birbirinden ünlü isimlerin yer alacağı şöhretler takımında; Serhat Ulueren, Engin Altan Düzyatan, Cansel Elçin,Ender Saraç, Kerem Alışık, Faruk Saraç, Alişan, Faruk Tınaz, Ziya Kürküt, Adnan Aybaba, Ogün Temizkanoğlu, Recep Çetin ve Bora Gencer yer alacak.

        SEREBRAL PALSİ NEDİR ?

        SERÇEV Başkanı Turgay Karakaş yaptığı açıklamada; "Serebral palsili beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersiziliğini anlatan bir terimdir. Bugün tüm serebral palsilerin yaklaşık % 75'inin hamilelik sırasındaki nedenlerle %10-15'inin zorlu doğum ve yeni doğan dönemindeki rahatsızlıklara bağlı olduğu, geri kalan %10'un ise yaşamın erken haftalardaki kaza ve hastalıklara bağlı olarak ortaya çıktığı bilinmektedir. Amacımız ülkemizdeki tüm engelli çocuklara ve ailelerine ulaşmak. Onların çatısı olmak, hizmetlerimizden yararlanmalarını sağlamak. Sorunlarına çare olmak ve onları başı dik onurlu mutlu bireyler olarak topulma kazandırmaktır" dedi.

        Turgay Karakaş, "Bir Gol de Siz Atın" projesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Bütün engelli çocuklarımıza göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Serebral Palsili çocukların bir nebze de olsa yüzlerine güldürecek, onlara büyük moral verecek olan ünlülerimize, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanımız Hasan Hilmi Öksüz ve magazin gazetecisi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ