Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 100 bin kişiye 150 doktor!

        SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de doktor sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Yurtdışından da hekim getireceklerini belirten Akdağ, şunları söyledi: “Doktor sayımız az olduğu için sıkıntı çekiyoruz. 100 bin kişiye 150 hekim düşüyor. Yurtdışından doktor gelecek. Türk vatandaşı olmayan doktorlar Türkiye’de çalışsın mı? Neden çalışmasın? Kalitesiz doktorlar gelecek, Türkçe bilmeyecek diyorlar. Bunlar teknik sorunlar. Kaliteyi de tanımlarsınız, Türkçe bilme gerekliliğini de tanımlarsınız; yabancı doktor öyle gelir. Hep beyin göçünden bahsediyorduk. Türkiye’ye doktor getirmek kolay bir şey mi? Eğer beyin göçünü Türkiye’ye çekebilecekse bunu neden yapmayalım! Türk vatandaşlarından gelenler oldu.”

        YENİ DOKTOR ŞART

        Türkiye’de doktor ihtiyacının yurtdışından getirilecek doktorlarla çözülemeyeceğini de ifade eden Recep Akdağ, “O kadar doktor potansiyeli dünyada yok. O zaman biz kendimiz yetiştireceğiz. Biz 2023’e kadar doktor sayımızı 200 bine ulaştırmayı düşünüyoruz. 2015’e kadar da bunu 130 binlere çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

        500 BİN YABANCI

        Türkiye’deki sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Akdağ, “Özellikle önümüzdeki yıllarda ciddi ölçüde sağlık turizmi potansiyeli var. Şuanda Türkiye’de 500 bin yabancı, sağlık hizmeti alıyor. Biz bu nu neden geliştirmeyelim. Bunun için bize yurtdışından gelecek doktor ve sağlık personeli lazımsa neden getirmeyelim” dedi.

        DENİZ BİLİROĞLU- GAZETE HABERTURK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ