Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Cilt problemlerine alternatif çözüm

        Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, cilt problemlerinden, Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

        Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, yeni bir teknik olan PRP tedavisi hakkında bilgi verdi. Bu yöntemin cilt dokusunu yenileme tedavisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Oltulu, "Hastadan alınan kan santrifüj işlemi uygulandıktan sonra özel bir tüp içinde kırmızı kan hücreleri, beyaz hücrelerden ve plazmadan ayrıştırılabilmektedir.

        Bu plazma bir kez elde edildikten sonra hastanın cildine farklı yollarla enjekte edilmektedir. Doku yenilemede, kandan alınan büyüme faktörleri, kolajen üretimini artırmakta, doku yenilemesine yardımcı olmaktadır" dedi.

        Bu tedaviyle birçok cilt probleminden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Oltulu, "Ciltteki lekelerin azalması, sivilce izlerinin ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Cilt daha gergin ve parlak olur. Saçlı deride saç oluşumu, kronik yara izlerinin onarımı, kol altı ve bacak içlerindeki sarkmaların toparlanması, eldeki çatlama ve kırışıklıklarda ve diş implantlarında (yapay diş kökü) çözüm sunuyor" diye konuştu.

        TEDAVİ 20 DAKİKADA UYGULANIYOR

        Tedavinin uygulandığı kişilerde etkisinin hemen görüldüğünü ve 2-4 hafta içerisinde sonucun daha net ortaya çıktığını söyleyen Oltulu, "Alerjik bir yönü yoktur. İyileşme hızlı bir şekilde gerçekleşir. AIDS, hepatit gibi bulaşıcı hastalık kapma riski yoktur. Kullanımı basit ve 20 dakika gibi kısa bir sürede uygulanır" şeklinde konuştu.

        "Platelet sayısı yetersiz olan hastalarda, kanser hastalarında ve gebelik süresince uygulanmaz" diyen Uzm. Dr. Oltulu, şöyle devam etti:

        "Hasta, kendi kanıyla tedavi edildiği için hiçbir yan etkisi yoktur. Sadece tedavi edilen bölgede hafif kızarıklıklar oluşur. Bu da 1-2 saatte geçmektedir. Bu uygulamanın etki süresi 12-14 aydır. Bu süreden sonra etki mekanizmasında yavaşlama görülür.

        Mümkün olduğunca her yıl tekrarlanmasında fayda vardır. PRP yöntemi, kişinin cilt durumuna göre, haftada bir ya da 15 günde bir olacak şekilde 3-5 seans sürmektedir. Bunun kararı doktor tarafından verilmektedir."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ