Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya Başbakanı Abdurrahman El Keib Libya özel hastaneler Libyalı yaralılar

        HABERTURK.COM

        Libya Başbakanı Abdurrahim El Keib ile Dolmabahçe'de görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Libya'dan tedavi olmak üzere Türkiye'ye gelen Libyalılar'dan ücret alan hastanelerle ilgili şikayet geldiğini, gerekli belgelerin alınmasının ardından bu hastaneler hakkında gerekenin yapılacağını açıkladı.

        Libya'daki son durumla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Ülkedeki güvenlik birimlerinin yeniden yapılanması ve milis güçlerinin dağıtılması önem arzediyor. İç güvenliğin tesis edilmesi için gerek eğitim gerek malzeme yardımı sağlanması konusunda çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Ocak'ta bir ekibimiz Libya'ya gitti. Bizden istenen ne olursa bundan sonra da kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz" dedi.

        "ÜCRET TAHSİL EDEN HAKKINDA GEREKENİ YAPACAĞIZ"

        "Bugüne kadar Libya'daki yaralı ve hasta kardeşlerimizin Türkiye'deki tedavisiyle alakalı, devlet hastanelerinin herhangi bir ücret talebi olmadı. Fakat bazı özel hastanelerin, şu anda bunların üzerindeyiz, takipçisiyiz, ücretler tahsil edildiğine dair bilgiler aktarıldı. Belgeler istedik. Bunları alıp üzerine gideceğiz. Gereken ne varsa yapacağız. Bunu 'insan hayatını fırsata dönüştürmek istemek' olarak görüyorum. Bunu yapanların bu millete yakışır yanı olamaz, bizim idaremizde böyle bir faaliyet gösteremez" diyen Erdoğan Misrata'da da bir hastane yapılacağını, bu konuda arsa ve proje görüşmelerinin Libya hükümetiyle sürdüğünü açıkladı.

        LİBYA'YA 26 THY UÇUŞU DAHA

        Erdoğan şöyle devam etti: 22 Türk şirketinin üstlendiği bazı kamu binalarının yapımı konusu var. Çalışmalar sürüyor. Bunlar bitecek. Libyalı kardeşlerimize teslim edeceğiz. THY toplam Libya'ya 28 sefer düzenliyor. yeni teklifimiz üç vilayete 42 sefer düzenlenecek. Libya'dan cevabını bekliyoruz.

        Turizm noktasında önemli bir adım atabiliriz. Halklarımızın kaynaşması hızla sağlanabilir. Paket turizmi oluşturabiliriz. Kuzey Afrika'ya seyahatler başladığı zaman bir baştan diğer başa, Tunus, Mısır, Libya, Cezayir Fas, buraları gezme imkanını vatandaşlarımız bulmuş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ