Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ölümün kıyısındayken gelen yaşam şansı

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen İrfan Akbaş'ın (51) organlarının bağışlanması, uygun canlı verici bulunamadığı için ölümün kıyısına gelen Afyonkarahisarlı Ahmet Erbilgin'e (52) yeniden yaşam şansı verdi.

        Nazilli'de yalnız yaşadığı evinde geçen hafta beyin kanaması geçiren İrfan Akbaş, Nazilli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındı. Akbaş'ın organları, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından bağışlandı.

        Akbaş'ın karaciğeri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nden acil nakil için koma halinde İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edilen bir çocuk babası Ahmet Erbilgin'e takılmak üzere İzmir'e getirildi. Bilinci kapalı olarak yoğun bakımda tedavisi sürdürülen Erbilgin'e, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper ve Opr. Dr. Cahit Yılmaz'dan oluşan ekip tarafından karaciğer nakledildi.

        Kent Hastanesi Karaciğer Nakil Ekibi Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, nakilden iki gün önce hastanelerine sevk edilen Erbilgin'in bilincinin kapalı, sağlığının ''nakil olmazsa birkaç gün içinde kaybedilecek'' durumda olduğunu belirtti.

        Kılıç, şöyle konuştu:

        ''Hastamız 2 ay kadar önce göbek fıtığı ameliyatı olmuş. Ameliyat sırasında tüberküloz saptanmış. Ardından ilaç tedavisi görmeye başlamış. Ardından da ilaca bağlı akut karaciğer yetmezliği gelişmiş. Bize acil, canlıdan nakil için gönderildi. Ancak ağabeyi ve yeğeninin karaciğerleri yağlı idi, nakile uygun çıkmadılar. Verici adayı başka akrabalarını bekliyorduk, ancak durumu kötüydü, bilinci kapalıydı. Nakilin gecikmesi halinde birkaç gün içinde kaybedebileceğimiz bir vakaydı. Nazilli'den yapılan karaciğer bağışı hastamıza hızır gibi yetişti. Nakil başarılı geçti, hastanın durumu iyi, yoğun bakımda tedavisi sürüyor.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ