Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Uygun fiyatlı ilaç teklifi!

        Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, Türkiye'nin ülkelerindeki ilaç endüstrisinden faydalanmasını istediklerini belirterek, uygun fiyata ilaç verebileceklerini söyledi. Hasina, "Türkiye'nin Bangladeş'in ilaç endüstrisinden faydalanmasını istiyoruz. Uygun fiyatlarla ilaç ithalatı yapabilirsiniz." dedi.

        Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Bangladeş Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Sheraton Otel'de Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina'nın da katılımıyla 'Çalışma Kahvaltısı' düzenledi. Hasina, kahvaltıda yaptığı konuşmada, ilaç sanayi üzerinde durarak, "Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç ihracatı yapıyoruz. Sizin de bizdeki ilaç sanayinden faydalanmanızı istiyoruz. Türkiye'nin Bangladeş yatırımları çok kayda değer. Dakka'ya doğrudan İstanbul'dan uçuşlar olacak. Burada limanlarımız var. 2 milyar insanın ulaşacağı bir merkez olacağız. Gelin, görün. Doğrudan yabancı yatırımlar için çok iyi imkanlarımız var." diye konuştu.

        TUSKON'un 7 iş federasyonunu ve 40 bin işadamını temsil ettiğini öğrendiğini belirtti. Türkiye ile karşılıklı ticaret hacmini 3 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini ve bunun iddialı bir hedef olduğunu kaydeden Hasina, TUSKON'un bu konuda önemli bir rol oynayabileceğine inandığını söyledi. Kısa süre içinde iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması yapılmasını teklif eden Hasina, bunun ülkesine yapılacak yatırımların da önünü açacağını kaydetti. Ülkesinin yatırımlar sayesinde önemli fırsatlar elde edeceğine işaret eden Hasina, Bangladeş'ten Türkiye'ye sınırlı sayıda ihracat yapıldığını ancak ülkesinde ürün yelpazesinin çok geniş olduğunu ifade etti.

        MERAL: BANGLADEŞ TÜRKİYE İLİŞKİLERİ DAHA DA İLERİ GİDECEK

        TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise dost ve kardeş ülke Bangladeş'in Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, ticari ilişkilerinin daha da ileri gideceğine inandığını söyledi. Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Meral, ilişkileri geliştirme konusunda çok istekli olduklarını ifade etti.

        Bangladeş'teki iş hacmini ve Türk işadamları sayısını artırmak istediklerini anlatan Meral, eğitim faaliyetlerinin de iki ülke ilişkilerini geliştirme açısından önemli olduğunu kaydetti. Bangladeş'in değişik şehirlerinde bulunan Türk okullarını da desteklediklerini vurgulayan Meral, TUSKON olarak bu ilişkileri daha ilerleteceklerini ve ticaret hacmini büyüteceklerini ifade etti. Türk işadamlarının bu yıl Bangladeş'e gelip kendi gözleriyle görüp yatırım yapacakları müjdesini de veren Meral, katılımları için Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina'ya teşekkür etti.

        Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Başkanı (FBCCI) Abdulkadir Azad da "Ekonomimiz çok dinamik. GSMH yüzde 7 artacak. 2021'e gelindiğinde yüzde 10 artmasını umuyoruz. İhracatın 5 yıl içinde 50 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Türkiye ile 120 milyon dolarlık bir ithalat var. Türkiye ile bir serbest ticaret anlaşması imzalayalım ve gerçekten iş hacmimiz büyüyecektir. Ortak girişimlerle Bangladeş'e gelmelerini istiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerine gümrüksüz satış yapıyoruz. Yatırım yaparsanız aynı imkandan sizler de faydalanacaksınız." dedi.

        Daha sonra iki ülkenin işadamları, yatırımlar konusunda bir araya gelerek görüşmeler yaptı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ