Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı ÖSYM "hazır değilim" dedi, dişhekimleri kurayla atanacak

        HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Eskiden kurayla ataması yapılan dişhekimlerinin, Sağlık Bakanlığı'nın 8 Mayıs 2012 tarihli Kanun Hükmünde Kararnamesi'nde yer alan bir hükümle artık kurayla değil sınavla atanmasına karar verilmişti. Fakat dişhekimlerinin sınavla atanması macerası çok uzun sürmedi. Sınavı yapacak olan ÖSYM'nin bu türden bir sınavı gerçekleştirmeye "hazır olmaması" nedeniyle sınavla atama da başka bahara kaldı.

        Atama bekleyen dişhekimlerinin çıkan Kararname nedeniyle sınavla atanması zorunluluğu, buna karşılık ÖSYM'nin sınava hazır olmaması bu defa yasal bir boşluk oluşmasına neden oldu.

        Mevcut Kamu Personeli Seçme sınavlarının (KPSS) dişhekimi seçmeye yeterli olmadığı da açıkça izah edilince bu defa Sağlık Bakanlığı yeniden harekete geçti ve yıl sonuna kadar geçerli olacak bir formül üzerine çalışmaya başladı.

        Bu formül ise yıl sonuna kadar eski modele dönülmesi, yani sınav yerine kura yöntemiyle dişhekimi atanması için bir yasa tasarısı hazırlanması oldu.

        Bugün Türk Dişhekimleri Birliği, yapılan açıklamayla, bu yasa tasarısının yasalaşmasıyla birlikte yıl sonuna kadar atamaların kurayla yapılacağını da ilan etti.

        Geçtiğimiz günlerde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı'nın (DUS) daha adaletli ve daha şeffaf bir ortamda hazırlanması için çalışma içinde olduklarını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ