Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Prof. Dr. Mehmet Öz ve babası açılışta buluştu

        Uluslararası yeni bir konsept olarak lanse edilen "Cinsel Wellness- Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Cinsellik" üzerine çalışmalarını sürdürecek olan Hattat Klinik Levent’te açıldı. Prof. Dr. Halim Hattat’ın liderliğinde çalışma yapacak olan klinik 'Türk insanını cinsel sorunlarıyla barıştırmayı' amaçlıyor. Kliniğin açılışına Prof. Dr. Mehmet Öz ve babası Prof. Dr. Mustafa Öz de katıldı.

        Prof. Dr. Halim Hattat, açılış töreninde yaptığı konuşmada "Cinsel Wellness -Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Cinsellik" konsepti ile sağlığın tüm boyutlarını kaliteli bir cinsellikle birleştiren ve kişiyi fiziksel sağlık kadar psikolojik ve sosyal yönden de destekleyen bir önleme, tedavi ve koruma programı oluşturdu" dedi.

        Hattat, Cinsel Wellness’ın amacının sağlık ve cinsellik için risk teşkil eden hususları ortaya çıkarmak, yaşam kalitesini ve mutluluğu etkileyecek durumları tespit etmek, bunları en erken ve etkili yoldan tedavi edip kişilerin ve partnerlerinin hayat ve ilişki kalitelerini arttırmak olduğunu söyledi. Yıllardır Hattat Hastanesi bünyesinde uyguladıkları androlojik tedavilere ek olarak Wellness ayağını getirerek yepyeni bir protokol oluşturduklarını ifade ederek, "Hattat Klinik üroloji, cinsel tıp, jinekoloji, dahiliye, psikoloji, beslenme ve egzersiz yönünden uzmanların oluşturduğu ekibi ile kişileri inceleyip bir cinsel sağlık profili oluşturuyor. Bu profil dahilinde, beslenme, egzersiz önerileri, besin destekleri gerekirse cinsel sorunların medikal tedavileri, varsa dahili sorunların tespiti ve tedavisi, stres yönetimi, cinsel terapi gibi kişiye özel, her hasta için farklı uygulamalar oluşturuluyor" diye konuştu.

        "Sağlıklı ülke varlıklı ülkedir" diyen Prof. Dr. Mehmet Öz ise Hattat’a bu alandaki açığı ve ihtiyacı karşıladığı için teşekkür etti. Öz, cinsel sorunlarında açıkça ele alınıp çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

        Konuşmaların ardından kliniğin açılış kurdelesi Prof. Dr. Mustafa Öz ve Prof. Dr. Mehmet Öz ile Prof. Dr. Halim Hattat tarafından kesildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ