Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk O bebek neşter yüzünden ölmemiş

        HİLAL ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Yeliz Sevinç’in Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki doğumu trajediyle sonuçlanmış ve Beren ismini vermeyi düşündüğü kız bebeği sadece 3 saat yaşayabilmişti.

        Doğumundan sonra yüzünde gördükleri yırtıktan dolayı Yeliz-Engin Sevinç çifti bebeklerini doktorların hatası nedeniyle kaybettiklerini öne sürmüştü.

        İddialar nedeniyle Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan bebekle ilgili ilk bulgular ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk incelemede bebeğin ölümüne yüzündeki yırtığın neden olmadığı tespit edildi.

        HABERTÜRK’e bilgi veren Adli Tıp Kurumu yetkilisi, yanaktaki yırtığın damarlara zarar vermediğini belirterek, ilk tespitlere göre bebeğin doğumdan hemen sonra yaşamsal göstergelerinin zayıf olduğunu ifade etti.

        Yetkili doğum sırasında kordonun bebekten önce dışarı çıkmasının yaşamsal bir tehlikeye neden olduğunu belirterek, ölüm nedenleri arasında bu durumun olabileceğini belirtti.

        İlk tespitlere göre yırtığın, bebeğin başını çıkarabilmek için yapılan girişimlerden kaynaklandığını kaydeden yetkili, kesin sonuçların iki uzmanın yürüttüğü çalışmalardan sonra açıklanacağını ve rapor halinde savcılığa ulaştırılacağını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ