Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil "Ölürsem organlarımı bağışlayın"

        Antalya'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, 7 kişiye umut oldu.

        Antalya'da güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Barış Murat Yapıcı'ya, 10 gün önce Hürriyet Caddesi'nde motosikleti ile giderken bir otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Yapıcı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

        Beyin ölümü gerçekleşen Yapıcı'nın vasiyeti üzerine organları bağışlandı. Yapıcı'dan alınan böbreklerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilecek operasyonla 32 yaşındaki Fatma Özçelik ve 46 yaşındaki Keziban Zik'e, kalbin ise 46 yaşındaki Mustafa Keçer'e nakledildiği bildirildi.

        Yapıcı'dan alınan akciğerin bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul'a, ikiye bölünen karaciğerin ise 14 yaşındaki Hatice Karataş ve ismi açıklanamayan bir hastaya nakledilmek üzere Malatya'ya gönderildiği ifade edildi. Yapıcı'nın korneasının ise Akdeniz Üniversitesi'nde 71 yaşındaki Mehmet Ali Kaplan'a nakledileceği bildirildi.

        Yakınları tarafından hastaneden alınan Yapıcı'nın cenazesi, Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda defnedildi.

        Yapıcı'nın amcası Nevzat Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin ehliyeti alırken ailesine, ''Bana bir şey olursa bütün organlarımı bağışlayın. Ben ölürüm, ama başkaları hayat bulur'' dediğini söyledi.

        Yeğeninin vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Nevzat Yapıcı, organlar başkalarına hayat vereceği için mutlu olduğunu dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ