Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp Alternatif tıp bilimselleşiyor

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

        Alternatif tıp ehliyetsiz insanların elinden alınıp üniversitelere girdi ve kanıta dayalı araştırmalarla tedavide etkili hale geldi. Ninelerimizden duyduğumuz kupa terapisi de modern tıpta yerini arıyor.

        Kimyasal ilaçlar modern tıbbı bozunca umutlar geleneksel tıbba kaldı. Ninelerimizden duyduğumuz kupa terapisi, modern tıpta yerini arıyor. Alternatif tıp ehliyetsiz insanların elinden alınıp üniversitelere girdi ve kanıta dayalı araştırmalarla tedavide etken olacak.

        Geleneksel (alternatif) tıp, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu’nda masaya yatırıldı. 3 günlük sempozyumda, binlerce yıldır halkın tedavisinde kullanılan alternatif tıp uygulamalarına bilimsellik kazandırılarak tamamlayıcı tıp olarak kullanılması gerektiği kaydedildi.

        Toplantıda, Sudan, Pakistan gibi bazı ülkelerde MR çekimi yapılamadığı için kas, bel, boyun fıtığı, spor yaralanmaları gibi rahatsızlıklarda, kupa terapisinin teşhis amaçlı kullanıldığı, alternatif tıpta en çok kullanılan yöntemin de bu olduğu belirtildi.

        Kupa terapisi konusunda yapılan araştırmaların anlatıldığı sempozyumda, Sudan, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerden gelen hekimlerin, MR çektirecek güçte olmayan hastaların hastalıklarının teşhisi için de kupa terapisi yöntemi kullandıkları, ayrıca bu teşhis yönteminin, hastaya gereksiz radyasyon yüklenmesini de önleyebileceği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ