Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Emzirirken nelerden uzak durmalısınız?, Emzirirken Ne Yapmalıyız?, Emzirirken Nasıl Beslenmeliyiz?, Emzirirken Neler Tüketmeliyiz?
        1

        ALKOL:

        Bebeğiniz içmeye başlamadan önce sütün filtrelendiğini göz önünde bulundurunca emzirirken alkol kullanmak gebeyken olduğu kadar tehlikeli değildir. Ancak yüksek dozlarda alkol almanız bebeğinizin uykulu ve tepkisiz olmasına sebep olabilir. Hatta emme ve nefes alma yetilerine müdahale edebilir. Alkol almaya karar verdiyseniz eğer, (günde bir kereden fazla olmayacak şekilde) etkisinin azalması adına emzirdikten sonra içmenizde fayda var.

        2

        KAFEİN:

        Kafeinden tamamen vazgeçmenize gerek yok; günde bir ya da iki fincan kafeinli içecek riskli değildir. Ancak bebeğinizin küçük ve zayıf sistemi, yüksek dozda kafeini işleyebilecek donanıma sahip olmadığından kafein bebeğinizin vücudunda birikir.

        3

        NİKOTİN:

        Pasif içicilik tehlikesi bir yana, günde bir paketten fazla sigara içmek bebeğinizin kusmasına, ishal olmasına, kalp atışlarının hızlanmasına ve huzursuzluk hissetmesine sebep olur. Emzirirken sigara içmeyin.