Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ziyaretinde sözünü verdiği 2'nci devlet üniversitesi olan “Samsun Üniversitesi” Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun ziyaretinde, halka 2'nci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesini kuracaklarını müjdelemişti. Erdoğan’ın 2'nci üniversitenin sözünü vermesinin ardından AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 2'nci devlet üniversitesinin Samsun’a yapılmasının Meclis’te kabul edildiğini açıkladı. Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yaptığı açıklamada şu bilgiye yer verdi:

        “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ziyaretinde kuracağı müjdesini verdiği 2'nci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Eğitim camiamıza, gençlerimize ve Samsunumuza hayırlı olsun.”

        OMÜ’deki bazı fakülte ve yüksekokullar Samsun Üniversitesine bağlandı

        Meclisten geçen kanunda Samsun Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

        “Samsun’a ‘Samsun Üniversitesi’ adıyla yeni bir üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite,

        a) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesine(OMÜ) bağlı iken, bağlantısını değiştirerek Rektörlüğe bağlanan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden,

        b) Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı iken değiştirerek Rektörlüğe bağlanan Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Kavak Meslek Yüksekokullarından,

        c) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitülerinden oluşur.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler