Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da pamuk yığınlarının içinde uyuyan 3 çocuk ölü bulundu

        Olay, gece saatlerinde Eyyübiye ilçesi Ulucanlar kırsal Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, gece tarlada uyumak için pamuk yığınının üstünde uzanan 2'si kardeş 3 çocuk soğuk olduğu için pamukla üzerilerini örttü.

        İHA'nın haberine göre; Kardeşler Harun Tekdağ (13) ve Ali Tekdağ (14) ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ (14) hayatını kaybetti. Havasız kaldıkları için öldükleri iddia edilen çocukların cenazeleri olay yerindeki incelemenin ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        ZİRAİ İLAÇLARDAN ZEHİRLENDİLER

        Şanlıurfa'da, tarlada istiflenen pamuk yığınları arasında cansız bedenleri bulunan 2'si kardeş 3 çocuğun otopsileri, tamamlandı. Otopside çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen 3 çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere Ulucanlar Mahallesi'ne götürüldü.

        ORGAN VE DOKU ÖRNEKLERİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, pamuk yığınları arasındayaşamını yitiren ve ön otopsilerinde tarlada yapılan ilaçlama nedeniyle zehirlenerek, öldükleri belirtilen 3 çocuğun kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için doku ve organ örneklerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiğini duyurdu.

        Örneklerin incelenmesiyle çocukların kesin ölüm sebebinin belirleneceğine dikkat çekilen savcılık açıklamasında, şöyle denildi:

        "Şanlıurfa Eyyübiye İlçesine bağlı Gözeller Mahallesi´nde üç çocuğun pamuk yığınlarının içerisine girdikleri sırada ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleşmesi olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. A.T., H.T. ve amca çocukları H.T.'nin hayatını kaybettikleri olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup, olayla ilgili otopsi işlemleri tamamlanarak, alınan organ ve doku örnekleri kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Kesin ölüm sebepleri İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçlara göre belli olacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ