Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Serebral Palsili kardeşlerden 2'si üniversiteli oldu! Üçüzler mucize yarattı

        Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Başkan Yardımcısı Sinem Ersoy’un, serebral palsili (beyin felci) doğan üçüz kızları 20 yaşına geldi. Üçüzler, zihinsel engele yol açtığı düşünülen hastalıkla ilgili düşünceleri değiştirdi. Kardeşlerden Tuğba Ersoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü kazandı. Birinci sınıfta okuyan Tuğba, “Engeller beni yıldırmadı. ODTÜ’deki hazırlığı atlayan birkaç öğrenciden biri oldum. Okula ulaşım konusunda endişelerim vardı ancak üniversitem beni aradı ve ne ihtiyacım varsa yardımcı oldu. Okulun yolları biraz engebeli olduğu için tek ayaklı baston yerine 3 ayaklı bastonla işlerimi görüyorum. Derslerime gidip geleceğim zamana göre servis beni kapıdan alıpistediğim yere bırakıyor. Genetiğe ilgim var, akademik kariyerimi moleküler biyoloji üzerine yoğunlaştıracağım” dedi.

        REKLAM

        HAYALİ YURTDIŞI

        Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanan Esra Ersoy ise “Ben de Tuğba gibi hazırlığı atladım. İyi derecede İngilizce biliyoruz. Ailemin ve sevdiklerimizin desteği bize çok iyi geliyor. Hocalarımız çok ilgili. Halkla İlişkiler zevkli bir bölüm. Notlarım çok iyi, şimdiden kariyer planlaması yapmaya başladık. Uygun koşullar olursa yurtdışında eğitimime devam etmek istiyorum” diye konuştu. Anne Sinem Ersoy, “Bedenlerini çok işlevsel kullanamasalar da çok zeki serebral palsili çocuklarımız var. Biz onların sesi olmaya çalışıyoruz. Eminim hepsi ileride başarılı insanlar olacaktır” diye konuştu.

        LİSEDE BİLİŞİM OKUYOR

        Kardeşlerden Büşra Ersoy ise, yoğun tedavisi dolayısıyla Serçev Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 11. sınıfta okuyor. Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencisi Büşra, kendini sosyal medya aracılığıyla ifade ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ