Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika FETÖ operasyon haberleri (11 Kasım 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016'da kalkıştığı hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda11 Kasım 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        İZMİR'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bir iş yerinde yapılan aramada ise çok sayıda 1 dolarlık banknota el konuldu.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. (AA)

        YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN ZANLILARDAN 1'İ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla aranan ve Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı.

        Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince Söğüt ve Bozburun mahallelerinde gözaltına alınan 2 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Marmaris'te,FETÖüyesi oldukları iddiasıyla aranan 9 zanlı, 4 Kasım'da Yunanistan'a kaçma hazırlığı yaptıkları sırada yakalanmıştı. Zanlılardan örgütün Aydın sorumlusu Abdulbekir K, eşi ve sözde Erzurum üst düzey yöneticisi Ü.Ü'nün de aralarında olduğu 4 zanlı, haklarında soruşturma yürütülen illere gönderilmişti. Adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklanmış, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        İZMİR'DE 47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre,İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ’ye yönelik düzenlediği operasyonda 47 kişiyi gözaltına aldı.

        FETÖ terör örgütünün izmir ilinde de şifresinden yönelik olarak izmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda izmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde operasyon başlattı.İzmir merkez ilçe ve 6 dış ilçede 86 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 47 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ve arabaların da terörist başı Fetullah Gülen’in kitapları örgütsel dökümanlar bulundu.

        SİVİL İMAM BATMAZ'IN AĞABEYİ TUTUKLANDI

        Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberina göre, FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın tarih profesörü olan ağabeyi Şakir Batmaz, “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla tutuklandı.

        REKLAM

        Şakir Batmaz’ın, ifadesinde kardeşi Kemal Batmaz’ın örgütle ilişkisi olduğunu söylediği belirtildi. FETÖ’nün sivil imamlarından ve Akıncı Hava Üssü’ndeki darbe girişimini yönetmekten tutuklanan Kemal Batmaz’ın ağabeyi eski Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü profesörlerinden Şakir Batmaz,Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 hafta önce Kayseri’de gözaltına alındı.

        Soruşturma çerçevesinde, Batmaz’ın örgütün bazı tepe yöneticileriyle telefon irtibatı da tespit edildi. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Şakir Batmaz’ın “FETÖ yöneticisi olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Şakir Batmaz’ın kardeşine ilişkin olarak da “Kardeşim Kemal Batmaz FETÖ’ye ait evlerde kalıyordu. FETÖ ilişkisi var” dediği ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ