Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi Sağlıkta şiddet yasası kabul edildi

        Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeyi içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

        Kamu ve özelsağlıkkurum ve kuruluşlarında görev yapansağlıkpersoneli ile yardımcısağlıkpersoneline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak.

        Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

        Şiddetin vuku bulduğusağlıkkuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başkasağlıkpersoneli ve yardımcısağlıkpersoneli bulunması halinde, hizmet ilgili diğer personel tarafından verilecek.

        BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin mutabakatıyla gündeme alınıp yasalaştığını belirterek, milletvekillerine teşekkür etti.

        Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        "Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası Teklifi, yüce Meclisimizde grubu olan tüm partilerin mutabakatı ile gündeme alınıp, yasalaştı. Sağlık çalışanlarını şiddetten korumaya yönelik, bugüne dek en kapsamlı yasanın çıkmasında katkısı olan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ