Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da katliam gibi kaza! Tur otobüsü devrildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberler... Zafer Samancı'nın son dakika haberine göre İzmir'den Kapadokya'ya gezi için gidenleri taşıyan Metin Çetintaş (49) yönetimindeki 48 J 8149 plakalı Enko Tur'a ait tur otobüsü, Konya- Aksaray karayolunun 50'nci kilometresinde tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

        SAĞLIK EKİPLERİ OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

        Saat: 06.38 sıralarında yaşanan kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

        KARA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

        Kaza yerine ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalmalarına aşlarken, sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Polis ve jandarma geniş güvenlik tedbirleri alarak karayolunu trafiğe kapattı.

        6 ÖLÜ, 3'Ü AĞIR 25 YARALI

        Otobüste, 2 şoför, 1 rehber ve 44 yolcunun bulunduğu belirtilirken, ilk belirlemelere göre 5 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların kimlik tespitinin sürdüğü bildirildi.

        Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılırken 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ağır yaralı hastalardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 6'ya ulaştı.

        OTOBÜSÜN 2 ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Konya-Aksaray yolu 50'nci kilometresinde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği 26 kişinin de yaralandığı kaza ile ilgili olarak 3 Cumhuriyet savcının görevlendirildiği belirtilirken otobüsün şoförü Metin Çetintaş ile yedek şoförün gözaltına alındığı ifade edildi.

        "SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRÜYOR"

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, "Konya Aksaray yolu 50 kilometresinde sabah saat 06.38 sularında 2 şoför 45 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün tek taraflı trafik kazası neticesinde 5 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir.

        Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz koordinesinde olay yeri işlemleri, adli işlemler ve otopsi işlemleri için 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

        Kazaya karışan otobüsün 2 şoförü yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur’ ifadelerine yer verildi.

        YARALILARIN ŞOKE EDEN İFADESİ

        Şoförlerin, hastanede tedavi gören yaralı yolcuların, şoförlerle ilgili hem uykusuz oldukları hem de birkaç kez kaza atlattıkları yönünde ifade vermelerinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi.

        BAKAN SOYLU, YARALILARLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

        Konya Valisi Vahdettin Özkan da hastanedeki yaralıları ziyaret edip, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Özkan'ın ziyareti sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaralılarla telefonda görüşerek, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ