Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika... İstanbul'da büyük yangın! Bina alev topuna döndü!

        İstanbulDavutpaşa'da bir kumaş ve iplik fabrikasında sabah saat 06.45 civarında yangın çıktı.Yangın kısa sürede büyüdü ve fabrikanın 3 ve 4'üncü katları bir anda alevler içinde kaldı. Edinilen bilgiye göre, yangının çıkmasıyla birlikte içeride bulunan çalışanları binayı terkederek; yangını itfaiyeye haber verdi.

        Kısa sürede bütün fabrika binasını saran yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

        İlk etapta 6 ilçeden itfaiye ekipleri olay yerine geldi, yetersiz kalınca Anadolu Yakası'ndan da itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Çalışmalar sırasında bir itfaiye yaralandı, bir itfaiye eri de dumandan etkilendi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Davutapaşa'da iplik fabrikasında çıkan yangına İstanbul itfaiyesi 22 istasyon, 74 araç ve 185 personel ile müdahale edildi. İtfaiye ekiplerine Fatih Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Güngören Belediyesi, Bayrampaşa Belediyesi ve Esenler Belediyesinden toplam 9 adet su tankı ve Hamidiye A.Ş.'den 4 adet su tankı ile destek verdi.

        Atölyelerde kullanılan yanıcı maddelerin yangının kısa sürede büyümesine neden olduğu belirtildi.

        Çatıda başlayan yangın alt kattaki depoya kadar ulaştı. Fabrikada kimyasal maddelerin de olduğu belirtiliyor. Yangının çevre binalara da sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğunçaba gösterdi.

        İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

        Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin 5 katlı binanın her bir katına ayrı ayrı müdahale ettiğini belirten Şahin, 'Şu an alevlere dışarıdan müdahale ediliyor. İlk bilgilere göre, yangında ölen ya da yaralanan yok. İçeride mahsur kalan kimse yok' dedi. Vali Şahin ayrıca yangının büyümesinde rüzgarın olumsuz etkisi olduğunu ifade etti. Şahin, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.

        İBB BAŞKANI UYSAL AÇIKLADI: ELEKTRİK KONTAĞI

        Soğutma çalışmaları devam ederken, olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yangının an itibariyle kontrol altına alındığını belirten Uysal, "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yan taraftaki fabrikalara sıçramayla ilgili olarak, o tedbirler alınmış vaziyette. Etrafta plastik fabrikaları var. Bölge olarak riskli bir bölge. Ancak itfaiyemiz 5- 5.5 dakikada olay yerine gelmiş. Şu anda da 75 Büyükşehirin, 14 tane de ilçe belediyelerinden 89 araç ve 185 personel görev yapıyor. İşyeri sahibi yerine gelmeden itfaiye burada olmuş. O manada etrafa filan sıçramamış. Henüz yangının nereden çıktığı belli olmamakla birlikte elektrik kontağı olma ihtimali yüksek deniliyor. Çıkış nedeni itfaiyenin raporundan sonra ortaya çıkacak. En büyük tesellimiz bir yaralanma ve can kaybı yok. İkinci büyük teselli de yangının etraftaki plastik hammadde eseaslı çalışan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınmış olması. İşyeri sahibimizle de görüştük. Şu anda kendini bırakmamış. Olaya hakim. İtidalli yaklaşıyor. Hala işyerinde kurtarılabilecek iplikler var. Yangın kontrol altına alındı ama mevcut işyerine daha fazla zarar vermeden ne yapılabilir ona bakılıyor. İşyerindeki ipliklerin zarar görmeden kurtarılması artık gündemde" dedi.

        Yangına müdahale eden ekiplerin söndürme çalışmaları sürerken, çatıdan parçalar kopmaya başladı. Ekiplerin bulunduğu yere düşen parçalar şans eseri kimseye zarar vermedi.

        REKLAM

        Vatandaşların sokağa girmesine izin verilmedi. Fabrika yangınından çıkan dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görüldü.

        BİNADA ÇÖKMELER MEYDANA GELİYOR

        Aradan geçen 10 saate rağmen iş merkezindeki yangın tamamen kontrol altına alınamadı. Yangın dolayısıyla binanın çatısında ve iç duvarlarında çökme meydana geldi. Yangının çıkışı itibariye çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren itfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

        ÇEVREDE ÇALIŞAN ESNAF YANGIN ANINI ANLATTI

        Davutpaşa'da bir başka fabrikada çalışan Serdar Barbar, "Yangın 5.45'de başladı. Elektrik aksamından çıktığı söyleniyor. Birden büyüdü. Biz de içerideydik. Hepimizi bir anda dışarı çıkardılar. Kısa sürede söner dedik ama büyüdü. İlk çalışanlar müdahale etti, ardından itfaiye ekipleri geldi" diye konuştu.

        Yanan binanın yanında bir diğer fabrikanın sahibi Ahmet Çelik ise, "Şu anda bizim fabrikada bir şey yok. İnşallah bir şey olmayacak. Nasıl çıktığına ilişkin bilgimiz yok. Bütün İstanbul itfaiyesi burada müdahale ediyorlar. Bekliyoruz dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ