Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mesut Yılmaz'ın oğlu evinde ölü bulundu! Emniyet kaynakları: Silahla intihar

        SON DAKİKA HABERİEski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu.Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre Yavuz Yılmaz'ın Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

        POLİS EKİPLERİ: MESUT YILMAZ'IN TABANCASIYLA İHTİHAR ETTİĞİ BELİRLENDİ

        Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla intihar eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olarak şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesi alındı.İHA'nın haberine göre çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, Yavuz Yılmaz'ın babası Mesut Yılmaz'a ait Smith Wesson marka tabanca ile intihar ettiğini belirledi.

        POLİS 4 KİŞİNİN İFADESİNİ ALDI

        Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olarak polis ekipleri şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı.

        YAVUZ YILMAZ YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

        Habertürk TV'den Okan Ateş'in aktardığı bilgilere göre, Yavuz Yılmaz gece şoförü tarafından tek başına yaşadığı evine bırakıldı, sabah kapıyı açan olmadı. Çilingirle içeri girildikten sonra yatağında ölü bulundu. Emniyetten alınan son bilgiye göre tabancayla intihar etti. Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin soruşturma sürüyor.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

        Yavuz Yılmaz'ın naaşı cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü.

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

        Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM'de, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile yerlerinden söz alan AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleri de başsağlığı dileklerini iletti.

        BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

        Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı bizi derinden üzmüştür" dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı sebebiyle yayımladığı mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı bizi derinden üzmüştür. Yılmaz ailesinin üzüntüsünü içtenlikle paylaşıyorum. Merhum Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, oğlu vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a ve ailesine başsağlığı diledi.

        Bozdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'a, aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesine yer verdi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhumun kardeşi Hasan Yılmaz'ı ve amcası Turgut Yılmaz'ı telefonla aradı. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Yılmaz Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaştı, sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

        Bahçeli, taziye mesajında, vefattan duyduğu büyük bir üzüntüyü ifade etti. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, "Ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

        "PSİKOLOJİK SORUNU YA DA MADDİ SIKINTISI YOKTU"

        Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem, ulaştığı Yılmaz ailesi fertlerinin Yavuz Yılmaz'ın psikolojik ya da maddi sıkıntısı bulunmadığını söylediğini aktardı.

        Gazete Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da Habertürk TV canlı yayında aile ile görüşmesini anlattı: "Aile ile konuştum, onlar da neden olduğunu bilmiyor şu anda. 'Büyük ihtimalle kendi canına kıydı' şeklinde bir anlayış var. Araştırılıyor tabii."

        MESUT YILMAZ'IN OĞLU YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

        Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yılmaz, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Georgetown Üniversitesi'nde eğitim aldı. Bir dönem otel ve restoran işletmeciliği de yaptı.

        Yılmaz bir dönem nişanlandığı sunucu Neşe Sapmaz ile 3 yıl birlikteliğin ardından ayrılmıştı.

        Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştı.

        Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketleri vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

        MESUT YILMAZ KİMDİR?

        48., 53. ve 55. Hükümetinin Başbakanı, Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz kimdir? Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı.

        1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı. 1983 yılının Mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize Milletvekili seçildi.

        Bakanlık görevi

        Birinci Turgut Özal hükümetinde enformasyondan sorumlu devlet bakanlığına atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya Ekonomi Karma Komisyonları'nın başkanlığını yürüttü.

        29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize Milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığına atandı. Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut Hükümeti'nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990'da istifa etti.

        Genel Başkan Yılmaz

        15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra Ana Muhalefet Partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

        Yılmaz, 24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi tarafından oluşturulan 53.Hükümetin Başbakanı olarak görev yaptı. 20 Haziran 1997 tarihinde 55. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. ANASOL-D hükümetinde Başbakanlık yaptı.

        21. dönemde yine Rize'den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

        Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ