Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Son 11 ayda 2304 terörist öldürüldü

        Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, son 11 ayda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili olarak, "10 Ocak 2017'den itibaren etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü sayısı 2 bin 304. Bu gerçekten bu konuda verilen mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu gösteren en güzel sonuçlardan bir tanesi." diye konuştu.

        Bakan Canikli, Hakkari'deki terör saldırısında ele geçirilen silahlara ilişkin, "YPG'nin PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiği, aynı terörist havuzundan beslendiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik. Sadece Amerika'ya değil, İngiltere, İspanya, Arnavutluk ve başka ülkelere de hazırladığımız bu çalışmayı takdim ettik. Orada özellikle bir tanksavar silahı AT-4'ün koalisyonun, Amerika'nın YPG'ye verdiği silahlardan olduğunu düşündüğümüzü fotoğraflarıyla birlikte paylaştık en net şekilde." ifadelerini kullandı.

        Canikli şu değerlendirmelerde bulundu:

        İDLİB OPERASYONU

        (TSK'nın İdlib'de gözlem noktaları oluşturma süreci) Amacımız, orada huzurun, barışın sağlanması ve istikrarın getirilmesi. Bunu direkt silahla yapmadan önce diğer bütün yöntemleri de kullanıyoruz. O noktada gelinen aşama gayet tatmin edici. Gözlem noktalarının oluşturulması süreci bundan sonraki aşamada hızlanacaktır.

        "AFGANİSTAN'A İLAVE BİRLİK KAYDIRMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Afganistan konusunda ilave bir muharip birlik bizim kaydırmamız söz konusu değil. Onun dışında danışman ve bu pozisyonda ilave katkılarımız olacak. Eğitici, danışman konusunda muharip olmayan personelimizin gönderilmesi söz konusu olacak. 100'e yakın ilave personel gönderilmesi... Ama bunlar muharip birlik değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ