Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Sedat Şahin tutuklandı

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıbağa'nın haberine göre; Sedat Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ‘tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek’ suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        "Sarallar" ve "Şahinler" olarak bilinen iki grup arasında çıkan çatışmalara ilişkin tutuklu yargılandığı davada 3 Kasım'da tahliye olan Sedat Şahin, cezaevi çıkışında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 14 gün gözaltında tutulan ve emniyet sorgusu tamamlanan Şahin ve 5 adamı bugün, "Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan, savcılığa sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahin ve 5 adamı buradaki sorgularının ardından, "Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan tutuklandı.

        REKLAM

        "DÜŞMANLARIM BENİ TOPRAĞA GÖMEMEDİ CEZAEVİNE GÖMMEYE ÇALIŞIYOR"

        Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ile 5 adamı, "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan tutuklandı. Tahliye edildiği 3 Kasım'da Silivri cezaevi çıkışında gözaltına alınan Şahin, yeniden Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, Sedat Şahin'in ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Düşmanlarım beni toprağa gömmek istedi. Bunu yapamayınca cezaevine gömmeye çalışıyorlar" dediği belirtildi.

        Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve 5 adamı, "tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı. Sedat Şahin ile adamlarının, 2 gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, "Mahmut Tütüncü, Volkan Tosun ile 2005 Ekim ayından beri kayıp olan Şeref Akbaş" isimli 3 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

        Sedat Şahin'in ise ifadesinde, öldürüldüğü ileri sürülen Mahmut Tütüncü ile Volkan Tosun'u tanımadığını, ayrıca çeşitli suç iddiaları nedeniyle firari aranan kişiler olduğunu söylediği belirtildi.

        Şahin'in, hakkında gizli tanık olarak ifade veren kişinin ise hukuksuz işleri nedeniyle çevresinden uzaklaştırdığını iddia ettiği F.U., diğer gizli tanığın da eşi olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.

        GALİP ÖZTÜRK İLE SARALLAR'I SUÇLADI

        Şahin, "Bu kişi kendisini dışladım diye Sarallar'a yaklaştı. Yani Galip Öztürk ve Sarallar'a yaklaştı. Düşmanlarım beni gömmek istediler. Bunu yapamayınca cezaevine gömmeye çalışıyorlar" dedi.

        İstanbul 10. Ağır ceza mahkemesinde, suç örgütü kurmak, adam öldürmeye azmettirmek suçlarından yargılandığı davanın 3 Kasım'da yapılan duruşmasına tahliyesine karar verilen ve Silivri cezaevi çıkışında yeniden gözaltına alınan Sedat Şahin, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltı alındı.

        Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından 13 gün sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan Sedat Şahin ile 5 adamı "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirmek" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Sedat Şahin, Halis Kocaman, Zühtü Kocaman, Eyüp Sökücü, Kemal Demirkaya ve Menderes Ak, nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından "tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı.

        Sedat Şahin ve 5 adamı Silivri Cezaevine gönderildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ