Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema “Son Jedi serinin en iyi filmleriden biri”

        Rian Johnson’un yazıp yönettiği “Star Wars: Son Jedi” dün pek çok ülkeyle birlikte Türkiye’de de gösterime girdi. Film birbirinden güzel tasarlanmış aksiyon sahneleri ve duygusal anlarıyla serinin en iyilerinden biri.

        Yönetmen Rian Johnson gerçekten her şeyiyle çok iyi bir Star Wars filmi yazmış ve çekmiş. J. J. Abrams’tan aldığı bayrağı daha üst bir noktaya taşıyarak hikâyeyi ve karakterleri başarıyla geliştirmiş. Ayrıca aksiyon açısından gayet etkileyici anlara sahip bir film.

        Sadece iyi tasarlanmış uzay savaşları, kaçış ve takip sahneleri değil, özellikle dövüş ve düello sahneleri de çarpıcı. Film, Prenses Leia’nın komutasındaki İsyancıların, İlk Düzen’in ölümcül kıskacından kurtulma çabalarıyla Rey’in Luke Skywalker ile yüzleş- mesini paralel olarak anlatıyor. Bu arada Finn, Rose adlı genç isyancıyla bir şifre kırıcı bulmak için Monte Carlo’yu hatırlatan bir gezegene gidiyor... Bütün kahramanların zamana karşı yarış verdiği filmde iki buçuk saatin nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil.

        REKLAM

        Umut ve manevi güce odaklanıyor

        Özellikle Snoke - Kylo Ren, Luke Skywalker - Rey ve Kylo Ren – Rey arasında geçen sahnelerin filme derinlik kattığını düşünüyorum. Film, Jedi Düzeni ve Güç konusunda da anlamlı şeyler söylüyor. İlk Düzen adlı Nazileri andıran askeri faşist organizasyonun çok güçlendiği bir dönemde geçmesi itibarıyla insanların içindeki umut ve manevi güce odaklanıyor. Savaşların asıl galibinin silah tüccarları olduğunu vurgulaması bir yana, İsyancıların kendi arasındaki çelişkileri itibarıyla da anlamlı şeyler söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ