Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Mete Gazoz'un ilginç hikayesi! - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Henüz 17 yaşında olmasına rağmen olimpiyatlarda 16’lı elemeye kadar yükselen ancak dünya 5 numarasına elenen Gazoz’un ilginç bir hikayesi var...

        11-12 yaşlarındayken otoparkta antrenmanlar yapan milli sporcumuz, yarışmalara da babasıyla katılarak kendini geliştirdi. Elde ettiği büyük başarıyla sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline gelen Mete Gazoz, Tokyo 2020 için de ülkemize umut aşıladı.

        ‘TANKI DURDURMAKLA AYNI RUH’

        Beden eğitimi öğretmeni ve eski milli okçu baba Metin Gazoz, okçuluğun mükemmeliyetçi ve kararlı insanların sporu olduğunu söyledi.

        Oğlunun başarısı nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Gazoz, “17 yaşında bir çocuğun olimpiyatta mücadele etmesiyle, 50-60 yaşında birinin çıkıp tankı durdurmaya çalışması aynı ruhtur. Bu hislerle mücadele etmek ayrı bir motivasyondur. Camiada hep idol bir isme ihtiyaç duyulduğunu söyledim. Naim Süleymanoğlu, Hamza Yerlikaya gibi gençlere önderlik yapacak birini yetiştirmemiz gerektiğine inandım. Bu Mete veya bir başkası olur ama birinin bunu başarması lazım. Bunun için de yılmadan gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Mete Gazoz’un 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda sergilediği performansın herkes gibi kendisini de gururlandırdığını belirterek, “Mete kaybetti ama Türk okçuluğu kazandı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ