Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Basketbol Federasyonu’nun hayata geçirdiği AB onaylı FAV (Taraftarlar Şiddete Karşı) Projesi’nin il toplantısı gerçekleştirildi - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Gökhan TÜRE

        Türkiye Basketbol Federasyonu Projeler Direktörlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği teşvikli taraftar projesi Fans Against Violence (Taraftarlar Şiddete Karşı) Projesi’nin ilk toplantısı, basketbol camiasından davetlilerin katılımıyla Abdi İpekçi Salonu’nda düzenlendi.

        Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Projeler Direktörü Emir Turam, projenin Türk basketbol tarihinin Avrupa kapsamındaki tek projesi olduğunu dile getirerek, “Avrupa Birliği Komisyonu ilk defa geçen yıl sporu tanıdı ve kaynak ayırdılar. Biz de seyirci şiddetini azaltmaya yönelik bir proje düşündük ve önce Ankara’ya gittik. Ankara’da projemiz beğenildi ve desteklendi. Projeyi hazırlamak 4-5 ay, değerlendirmesi de 3 ay kadar sürdü. Sadece Federasyonlar arasında değil, tüm projeler arasında kabul edilen tek proje oldu. Bizim beklemediğimiz şekilde ciddi bir ses getirdi” dedi.

        TURAM: AMACIMIZ KAYNAŞTIRMAK

        Projenin amacına yönelik açıklamalarda da bulunan Turam, “Problem yaratan insanları bir şekilde susturmak istemiyoruz. Taraftarları projenin içine çekerek, bizzat kaynaştırarak sonuca gitmek istiyoruz. Proje bu eksende tasarlandı” diye konuştu.

        Toplantıda davetliler 4’erli gruplara ayrılarak çeşitli konu başlıklarına dair analizlerini bildirip değerlendirmelerde bulundular. FAV Avrupa Birliği Proje Koodinatörü Tuvana Tınaz da projenin Avrupa kapsamında dört federasyon ile (Hırvatistan, Litvanya, İspanya ve Bulgaristan) ortak bir şekilde yürütüldüğünü ve kadın taraftarları basketbol salonlarına daha fazla çekmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ